headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     33. Beogradski maraton V - BG

     33. Beogradski maraton V - SO

     28. Novosadski maraton - rez.

     27. Podgori;ki maraton

     24. Crnovrški polumaraton

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

 

 

Obeležena 5. godišnjica ark ''somaraton'' Sombor

U petak 13. februara Atletsko rekrativni klub ''Somaraton'' Sombor nizom aktivnosti obeležio je četiri godine od svog osnivanja. Tradicija trčanja, a posebno na duže ''staze'', unapređena je osnivanjem i delovanjem ARK ''Somaraton''. Za proteklih 5 godina ''Somaratonci'' su se nametnuli kao jedan od najaktivnijih klubova koji okuplja maratonce, ali i rekreativce. Na trkama u Srbiji spadaju u organizovane grupe sa najviše trkača što ukazuje na stalnu tendenciju rasta broja trkača u našoj sredini. Pored masovnosti, ne izostaju ni dobri rezlutati te članovi ''Somaratona'' gotovo na svakoj trci izlaze na pobednička postolja, bilo u apsolutnom plasmanu ili u svojim kategorijama.

Najvažnija misija delovanja kluba jeste svakako grad Sombor i njegova naseljena mesta. Klub u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora, veoma uspešno organizuje najstariju uličnu trku u Republici Srbiji – Somborski polumaraton, koji neprestano raste i sad je već sportska manifestacija sa najvećim brojem učesnika u našem gradu. Na Somborskom polumaratonu 2014. godine u sve tri trke učestvovalo je preko 400 učesnika! Uspešno se organizuje i Ultaramaton Sombor Baja, koji na jedan nov način povezuje ova dva bratska grada, kao i Ženska trka koja je prvi put uspešno organizovana prošle godine. Pored ovih aktivnosti klub organizuje zajedničke treninge, edukacije, promocije, tribine, humanitarne akcije, sarađuje sa drugim klubovima.

Najvažnija misija ''Somaratona'' jeste razvoj rekrativnog trčanja i motivacija svakog našeg sugrađana da učini nešto za sebe, aktivno vodi svoj život i na kraju poveća kvalitet svog života. Pred nama je ambiciozan cilj da svakog dana na našim ulicama imamo po jednog novog trkača-rekrativca, a posebno da to budu naše dame.

Već tradiconalno povodom obeležavanja godišnjice kluba dodeljena je nagrada ''Puž'' za doprinos razvoju rekrativnog trčanja. Ove godine nagradu je dobio Sportski savez Grada Sombora. Nagradu je u ime Saveza preuzeo, preuzeo Dragan Maksimović.

Dodeljene su i plakete za prvi istračni maraton (42,195 km), a koje su za svoj maraton istrčan u 2014. godini dobili Fridrih Balint, Tijana Odobašić, Stojan Miljević i Aleksandar Marković.

Obeležavanju godišnjice kluba pored brojinh članova kluba, prisustovali su i gosti iz Kule, Rume i Osijeka što samo govori o uspešnosti misije koju sprovidi Ark ‘’Somaraton’’.

 

   34. Beogradski maraton

   Zrenjaninski maraton

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona