headerimg1
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

 

Usled situacije povodom virusa KOVID- 19, memorijana trka „Dragutin Tomašević-2020″ koja je bila u planu za 23.05.2020 odložena je za 25.07.2020, i za istu važe sve dosadašnje prijave kao i sve ostale propozivije vezano za sam dan održavanja trke.


Propozicije


Zbog vanredne situacije Vršački atletski klub 1926 bio je prinudjen da odloži datum Trke uz stepenice Vršac 2020 i da pomeri trku za 23.08.2020 godine.

>>> Detaljne informacije


Novi termin Beogradskog maratona je 18.10.2020.

>>> Kompletne informacije 

Sledi me - Sanja Milošević, ARK Somaraton.

Ceo svoj život sam bila aktivna…rekreativno, a poslednjih 7 godina i poluprofesionalno. Instruktor sam grupne rekreacije koja se usko vezuje za glasnu muziku i uglavnom zatvoren prostor sa velikom grupom žena. Uvek aktivna, snažna i u dobroj kondiciji…tako sam bar mislila…Splet nekih okolnosti doveo me je do grupice rekreativaca koji su trčkarali po Hipodromu. “O Bože, kako je to dosadno!” pomislila sam i pre nego sam probala, a ubeđena da ću ja to svakako lako moći! Na pola kruga sam već teško disala…jedan krug izvukla, drugi jedva završila…”Samo 2,5km?! Ali, ja sam u kondiciji! Kako to?!”, bila sam razočarana. Trener mi objašnjava da nisam u trkačkoj kondiciji, ali da ako budem redovno dolazila-brzo ću je dostići. 

A ja tvrdoglava i uporna. I za vrlo kratko vreme, ono što mi se učinilo dosadnim sam toliko zavolela, da sada bez toga više ne mogu…u početku kad sam trčala sama, trčala sam isključivo sa muzikom u slušalicama. Prvi put kad sam ih zaboravila poneti, počela sam da čujem! Zvukove prirode i bat svojih koraka. I shvatila da neizmerno uživam u tim trenutcima spokoja!
A trčanje u grupi…tek to je neprocenjivo! Grupa zaljubljenika u trčanje koja te vuče da ne odustaneš, da se potrudiš i kad treba daš svoj maksimum, da izađeš iz svoje zone komfora, da svaki sledeći trening vidiš da zaista napreduješ! Ja sam od onih koji vole da odmeravaju snage i iako skoro uvek kukam –nikada ne odustajem! Obožavam kada u grupi shvatimo da je ono što nam se na početku činilo nedostižnim postalo nešto podrazumevajuće i normalno, a da je u realizaciji već sledeći “nedostižan” cilj!!! Nekome je cilj samo da se redovno aktivira…Ne i meni.Na samom početku je cilj bio da mogu lako da istrčim 5km – nema problema, uspešno odrađeno!Hmmm…mogla bih i više od toga. A da probam – polumaraton?…OK, ni to nije bio problem, istrčala ga više puta! Sledeće – maraton?! O da, znam da ću ga istrčati!!! Nema granice…
Da, ne postoje granice!!! Zato, kreni i ti, za početak od “malih” ciljeva. Pridruži se našoj grupi entuzijasta…sledi ME i pokreni se!