14. Trka Prijateljstva - Kula, 17.06.2023.   

Damjana Perenčević vicešampionka trke  u Kuli!

            U subotu 17.06.2023. godine u Kuli je održano 14. izdanje Trke prijateljstva koje je okupilo 800 trkača koji su trčali na distancama od 5 i 10 kilometara. Lepo vreme i veoma jaka konkurencija sa najbržim trkačima iz Srbije i okruženjea obeležili su ovogodišnje izdanje trke.

Atletsko rekrativni klub ‘‘Somaraton‘‘ Sombor sa 23 finišera ove trke bio je jedan od najbrojnijih klubova na ovoj trci.

            Najviše uspeha imala je mlada Damjana Perenčević istrčaviši svoj novi lični rekord i vicešampionsku titulu na distanci od 5 kilometara. Uspešna je bila i Tijana Kabić na distanci od 10 kilometara gde je u veoma jakoj konkukrenciji zauzela desetu poziciju u generalnom plasmanu i prvu u kategoriji Vojska i policija.

Trku na deset kilometara istrčali su iJames Innes, Đuka Čeljuska, Zoran Nikolić, Mario Kundit, Boško Elek, Nedeljko Katić, Arpad Šarkezi, Vuk Stojisavljević, Bogdan Nikolić, Damir Milankov, Boško Jerković, Suzana Filipović (3. U kategoriji), Vesna Bjelan, Tijana Odobašić, Monika Maunić, Danica Grujić Firanj koja je bila pobednica u svojoj kategoriji.

Trku na pet kilometara su trrčali : Branko Nenadić, Konstantin Jerković, Đorđe Rackov, Nataša Stojčić, Ljerka Vukmirović i Jasminka Damjanović.

            Dan kasnije u nedelju 18.06.2023. godine održana je treća po redu trka u ogranizaciji West Serbia Trails – ‘‘Gradac Vidra trail‘‘. Trka na 15 kilometara sa 550 metara uspona okupila je 300 učesnika. Učesnici ove zahtevne trke kroz prirodu bili su i članovi ‘‘Somaratona‘‘ – Daniel Šokac, Miroslav Liščević i Predrag Škorić.