19. Novosadski maraton, 09.10.2011.       

nedelju 09 - og oktobra održan je 19. Novosadski maraton. U okviru ove manifestacije održana je maratonska trka na 42.195 m kao i trka na 10 km i trke štafeta. Ekspedicija Atletsko rekreativnog kluba Somaraton iz Sombora bila je jedna od najbrojnijih sa svojih 17 učesnika, u svim trkama, a ono što je važno istaći da su se dugoprugaškim izazovima priključile i tri devojke.

U konkurenciji preko 200 trkača iz Srbije, Kine, Rusije, Nemačke i drugih zemalja, nastupilo je i 4 somborska dugoprugaša.  U najtežoj atletskoj  disciplini najvredniji rezultat od somborskih trkača ostvario je debitant u maratonu Ivan Janković, koji je svoja prva 42 kilometra istrčao sa vremenom 3h i 33min. Maratonsku trasu su još istrčali i Željko Ivković, Mirko Erdelji i Slobodan Miladinović.

Za ARK Somaraton su trčale i dve štafete koje su ostvarile zapažene rezultate, a na trci na 10 km nastupilo je tri člana ARK’’Somaraton’’. 
Ovi vredni rezultati i sve veći broj našh sugrađana koji se pridružuju tračanju su najbolja pozivnica svima da se priključe dugoprugaškom karavanu!