4. Kikelet polumaraton, Baja, 05.04.2014.

Trkački vikend je započeo u subotu 05.04.2014. godine polumaratonom u Baji, Republika Mađarska. Polumaratonsku trku je istrčalo skoro 500 trkača što je novi rekord ove trke. Među brojnim trkačima 21 kilometar su istrčali i članovi Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora Lazar Rišar, Ilija Zvekanov, Arpad Šarkezi, Miroslav Vidojević i Siniša Stojanović.

Pored polumaratonske trke, održana je i trka na 12 kilometara na kojoj su trijumfovali Somaratonci. Pobednik ove trke je Damir Matrković, koji je 12 kilometara pretrčao za 46 minuta i 47 sekundi, stigavši na cilj desetak minuta pre druoplasiranog takmičara. Treće mesto je osvojio takođe član Ark ’’Somaraton’’ Sombor - Aleksandar Marković. Na petom mestu se našao Aleksandar Krneta, dok je ovu dužinu istrčao i iskusni Aleksandar Janić.

U nedelju 06.04.2014. godine, održan je jedan od najvećih svetskih maratona  - Pariski maraton. U ovoj trci učešće je uzelo nekoliko desetina hiljada trkača iz celog sveta. Dužinu od 42 kilometra i 195 metara uspešno su istrčala i dva Somborca, člana Ark ’’Somaraton’’: Josip Major sa odličnim vremenom od 3 sata i 4 minuta i Miloš Kesić sa vremenom 3 sata i 23 minuta te su Somborci i na ovaj način imali učesnike jedne velike svetske sportske manifestacije.