1. Zrenjaninski polumaraton, 06.11.2016.  

>>> Rezultati: Polumaraton   -  Trka na 7 km.                        

U nedelju 06. novembra održano je prvo izdanje polumaratona u Zrenjanju koji je tako postao još jedan grad koji se priključio i podržao opšti trend rasta i popularnosti trčanja kod nas i u svetu. Na premijernom izdanju ove trke okupilo se skoro 500 učesnika koji su trčali 7 kilometara odnosno 21 kilometar. Prvi pobednik ove trke bio je Nenad Živković iz Kruševca dok je pobednica u ženskoj konkurenciji bila Aleksandra Burkanović iz Novog Sada.

Članovi atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora pored toga što su bili jedna od brojnijih ekipa ostvarili su i odlične rezultate u Zrenjaninu. Josip Major je još jednom istrčao dobro vreme u polumaratonu i osvojio treće mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji više od 300 trkača koji su završili ovu trku, a prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Veliko iznenađenje ostvarilia je Zorica Kulić koja je sa svojim novim ličnim rekordom osvojila treće mesto u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji! Prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji istrčao je i Jakša Zeković.

Polumaraton su još istračali i Petar Šuša, Slobodan Dragić, Arpad Šarkezi, Atila Sič, Jelena Stanimirović, Tijana Odobašić, i Miloš Stambolija.