13. Kikelet polumaraton  - Baja, 02.04.2023.    

>>> REZULTATI - EREDMÉNYEK

https://www.youtube.com/watch?v=1gkfmlwDFyo 

Damjana Perenčević vicešampionski u Baji, Ana Pešić bronzana u Subotici

U nedelju 02.04.2023. godine održano je trinaesto izdanje polumaratona u Baji, Republika Mađaraska. Oko 800 trkača uzelo je učešće na jednoj od tri trke i to na 5, 10 i 21 kilometar.

Članovi ateltsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora bili su jedan od najbrojnih klubova, a čak tridesetak Somaratonaca istrčalo je jedno od tri distance. Najviše uspeha imala je Damjana Perenčević koja je istrčala drugo mesto u trci na 5 kilometara. Najkraću distancu u Baji istrčali su i Marijana Vuković i Branko Nenadić. Duplo dužu distancu istrčale su i Džejms Ins koji je istrčao šesto mesto, Mario Kundit, Zoran Borjanović, Aleksandar Martinović, Elek Boško, Tijana Odobašić, Snežana Radović, Dragić Violeta, Ljerka Vukmirović, Jasmina Damjanović, Danica G. Firanj i Daniel Šokac.

Glavnu distancu dana polumaratonsku u dužini od 21 kilometra istrčali su Robert Lalić koji je bio i najbrži Somborac na ovoj distanci zauzevši petnaesto mesto u generalnom plasmanu uz svoj novi lični rekord. Polumaraton su istrčali i Đorđe Munjas, Zoran Nikolić, Đorđe Vučković, Davor Petrik, Katić Branislav, Ilija Zvekanov, Slobodan Dragić, Milan Kovačić, Damir Marković, Atila Sič, Bogdan Nikolić, Zoran Popić, Dario Šarčević, Srđan Buzadžić, Jelena Perenčević, Biljana Vezmar, Damir Milankov, Boško Jerković, Maja Bodrožić i Arpad Šarkezi koji je zauzeo treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Istog dana ali u Subotici, tj. u okolini Palića održano je treće kolo Vojvođanske treking lige – trka oko tri jezera u  dužini od 19,5 kilometara. Ana Pešić članica Somaratona zauzela je treće mesto u ženskoj konkurekciji. Distancu su istrčali još i Jelena Perenčević, Dejan Nikolić i Miroslav Liščević.