headerimg006
headerimg007
headerimg009
headerimg011
headerimg012
headerimg013

  Prijavi se

  Startna lista

 

PODGORIČKI MARATON - Podgorica, 27.10.2019.

http://www.maraton.co.me/

VAžNO OBAVJEšTENJE: Organizatori će obezbijediti besplatan prevoz autobusom za 75 ucesnika za Podgoricki maraton iz Novog Sada i Beograda. Autobus iz Novog Sada polazi U PETAK 25.OKTOBRA sa parkinga ispred zeljeznicke stanice u 22.00 h (vidi mapu), a iz Beograda u 23.30 sa parkinga u Bulevaru Zorana Đinđića sa severne strane Kombank Arene (vidi mapu). Organizatori prevoza iz Novog Sada je Drago Boroja e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..    >>> Spisak putnika za Podgorički maraton

 

Važna informacija za sve one koji putuju autobusom iz Novog Sada i Beograda, sve detalje oko putovanja možete saznadi od Draga Boroje na gore navedeni e-mail.

24. ASICS APATINSKI DUNAVSKI POLUMARATON – 21,097 km -  4. MINAQUA TRKA ZDRAVLJA – 10 km  -  APATIN, 20.10.2019. GODINE

DUŽINA STAZE POLUMARATONA: 21, 097 km.

DUŽINA STAZE  MINAKVA TRKE ZDRAVLJA: 10 km.

ORGANIZATOR TAKMIČENJA: Atletski klub „Apatin“ Apatin

PARTNERI TRKE: Atletski savez Srbije, Opština APATIN, Banja Junaković Apatin, Sportski savez Opštine Apatin,TURISTIČKA ORGANIZACIJA Apatin, ASICS Srbija TREF Sport, VENERA BIKE Subotica, MINAQUA FUN & FIT, INFO TIM Garmin Srbija, AUTO KUĆA "STOJANOV", Proizvodna kompanija SISTEMA Kaluga (Rusija), Kompanija KOLAČIĆ SREĆE Beograd, DANUBIUS Novi Sad, Novi Sad, Akademija NAVAK Beograd.

OSOBINE STAZE: Staza je zvanično sertifikovana, brza i ravna 100%, obeležen svaki kilometar, 11 okrepnih stanica, staza u potpunosti zatvorena za saobraćaj. Polumaratonci trče dva kruga jedan manji cc 5,2 km i jedan veći 15,9 km. Trkači na 10 km trče jedan veći krug 5,2 km i jedan manji 4,8 km.

START I CILJ TRKE: Banja Junaković - Apatin, Republika Srbija

VREME STARTA: 20.10.2019. godine u 11:00 časova.

PRIJAVNI CENTAR: Glavna recepcija Banje Junaković - Apatin.

PREUZIMANJE BROJEVA: U prijavnom centru (19.10. od 19:30 do 22:00 časova) i na dan trke (20.10. od 07:30 do 10:30 časova).

PASTA PARTI: Restoran Banje Junaković, 19.10. 2019. godine od 20.00 časova

PRIJAVA PREKO SAJTA TRKE: Prijave za polumaratonsku trku i trku zdravlja na preko sajta trke do 20,00 časova do 15.10.2019. godine: www.dunavskipolumaraton.com

KATEGORIJE:

Polumaraton na po 5 godina (ukupno 25 kategorija)

Trka zdravlja: muškarci i žene.

KONTAKT EMAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KONTAKT TELEFON: + 381 (60) 5537 482

FB STRANICA TRKE: https://www.facebook.com/dunavskipolumaraton/                                   

Uplate startnina u dinarima (1.300 dinara) vrše se isključivo na račun Atletskog kluba Apatin, 160-53522-45 Banca Intesa     

Za uplate u eurima za takmičare iz inostranstva biće uskoro omogućeno preko bankovnog naloga. U ostalim valutama (kune 85 kn i konvertibilnim markama 25 km ili 13 eura) plaćanje će biti omogućeno i na licu mesta uz prethodnu definitivnu potvrdu učešća do 13.10.2019. godine.  

 >>> Prijave za štafetne ekipe.

1. SERBIA MARATON, Novi Beograd 17.11.2019. godine. Prvenstvo Balkana u maratonu, Prvenstvo Srbije u maratonu. Trke na 42 km195 m, 21,097 km i 5 km. Prijave: https://trka.rs/event/119/ 

 

4. Zrenjaninski polumaraton - 06.10.2019.

 Rezultati : Polumaraton - Štafetne ekipe - Trka na 7 km.          

U nedelju 06. oktobra održan je četvrti po redu polumaraton u Zrenjaninu, koji je okupio više od 700 trkača iz celog regiona koji su nastupali na polumaratonskoj trci na 21 kilometar, trci na 7 kilometara i štafetnoj trci.

Kišovito vreme i jak hladan vetar nisu smetali trkačima da postignu dobre rezulatate i testiraju formu pred sam kraj sezone.

Ekipa atletsko rekrativnog kluba ''Somaraton'' iz Sombora imala je osam finišera na polumaratonskoj odnosno trci na 7 kilometara.

Kulić Zorica je trčala 7 km sa vremenom od 31:06 i zauzela 6 mesto generalno u kategoriji dama. Na polumaratonskoj trci ovoga puta uspešnije su bile članice kluba, u svojim kategorijama drugo mesto zauzela je Suzana Filipović a treće mesto Vesna Crnjanski.

Polumaraton su istrčali i Zoran Nikolić, Arpad Šarkezi, Milica Stojšić, Đorđe Ćurić, Marina B. Tepavac i Željko Ivković iz triatlon kluba Sprint Sombor.


REKORDAN BROJ UČESNICA I TRIJUMF SOMBORSKIH TRKAČICA

OBELEŽILI ŠESTO IZDANJE TRKE ‘’DAME TRČE’’

U nedelju 29. septembra održano je šesto izdanje trke ''Dame trče!'' i ''Trke za srećnije detinjstvo''.  Sunčano popodne privuklo je rekordan broj učesnica ženske trke, a trasu od 5 kilometara na šetalištu pored Velikog Bačkog kanala istrčalo je 120 pripadnica lepšeg pola što je novi rekord po broju učesnica ove manifestacije.

             Trijumf u ovogodišnjoj trci i prva tri mesta pripala su članicama Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor. Ubedljivu pobedu istrčala je najbrža somborska dugoprugašica Tijana Kabić koja je 5 kilometara pretrčala za 19 minuta i 31 sekundu, dok je dva minuta nakon nje u cilj utrčala Zorica Kulić, a treće mesto je pripalo Bojani Marić.  Četvrto mesto pripalo je Mariani Čegar Lukić iz AK Apatin, peto mesto istrčala je Branislava Stepanov iz AK Bečej, a šesto takođe članica Ark ‘’Somaraton’’ Renata Štajner.

Svojim ličnim učešćem u trci podršku svim damama dale su i Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za sport i omladinu, Vesna Šašić, direktorca kulturnog centra ‘’Laza Kostić’’ Sombor kao i druge dame iz javnog života Sombora.

             Nesposredno pred start glavne trke, pod pokroviteljstvom Crvenog Krsta Sombor, startovala je trka najmlađih ''Trka za srećnije detinjstvo'', a čak 88 najmlađih učesnika uspešno je pretrčalo 500 metara. Pobednice kod devojčica bile su Milica Šarčanski, Lana Zujić i Aida Kahrimanović, a kod dečaka najbrži su bili Aleksandar Mikać, Filip Čurčić i Konstantin Luković.

                 Sve učesnike manifestacije pozdravili su Damir Marković ispred organizatora Ark ''Somaraton'' Sombor, Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za sport i omladinu, dr Đerđi Šarić predsednica Društva za borbu protiv raka Sombor kao i Goran Čegar ispred Atletskog Saveza Srbije.

             Ovogodišnje izdanje trke ''Dame trče'' organizovao je Atletsko rekreativni klub ''Somaraton'' Sombor u saradnji sa Crvenim Krstom Sombor i Društvom za borbu protiv raka Sombor. Podršku manifestaciji pružili su ''Ardent centar'' Sombor, ''Sagal'' Sombor, ''Bonatti'', Galerija ''Milan Konjović'' kao i ‘’Avon’’ koji se po prvi put pridružio manifestaciji.     


Palić - Beograd - Baranja

Članovi Atletsko rekreativnog kluba Somaraton trkački vikend započeli u subotu na 3. Vinskom maratonu na Paliću koja je manifestacija u karnevalskom duhu gde se spaja trčanje, vino, muzika, gastronomija i mnogobrojne zabavne sadržaje. Trčalo se na dužini od 21 km. i na 10 km. i namenjene je svima koji su želeli da se zabave, i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju. Jednu od ove dve trke istrčali su : Sanja Milošević, Kristina Gudelj, Ivana Šokac, Mina Bošnjak, Ivana Basta, Snežana Radović, Josip Major, Zoran Nikolić, Milan Kovačić, Aleksandar i Damir Marković, Daniel Šokac, Miroslav Liščević.

U organizaciji Beogradskog maratona, na Adi Ciganliji u subotu je organizovan još jedan „najlepši“ događaj u gradu - Ženska trka. Radi se o elitnoj atletskoj trci oko jezera u dužini od 7.7 km. koja je posvećena isključivo pripadnicama lepšeg pola.

Na trci je trijumfovala Teodora Simović iz Novog Pazara sa vremenom 25:58, a članica ARK Somaraton Tijana Kabić od 700 učesnice trke zauzela je sedmo mesto sa vremenom od 30:43.

Trkački vikend nastavljen je u nedelju u Republici Hrvatskoj i to u Kopačkom ritu na četvrtom Baranjskom polumaratonu. Pored glavne trke od 21.1 km trčalo se i na dužini od 5 km pojedinačno i u štafeti od tri člana. Somaratonci imali su svoje predstavnike u sve tri trke. Na polumaratonu Arpad Šarkezi je bio prvi u svojoj starosnoj kategoriji a prvo mesto je zauzela i ženska štafetna ekipa u sastavu Renata Štajner, Ljubica Vojnović I Jelena Stanimirović. Trku na 5 km uspešno istrčala Snežana Radović koja je dan ranije na Paliću trčala na 10 km.


Somaratonci na trkama širom regiona! - 14-15.09.2019.

Drugi septembarski vikend označio je početak jesenjeg dela trkačke sezone nakon pauze tokom leta koja je korišćena za odmor i trenažni proces za nastavak sezone.

Članica ''Somaratona'' Ljubica Vojnović nastupila je na trećem Noćnom izazovu na Fruškoj Gori koje je bila nastavak ''trail'' – planinskih trka za članicu somborskog kluba I njena prva pobeda u ženskoj konkukrenciji na stazi od 18,8 kilometara sa 825 metara visinske razlike.
Nastup u subotu 14.09. imao je Milan Kovačić koji je nastupio na veoma zahtevnoj trci na preprekama ''Tribalion'' koja je održana na Mitrovcu na Tari, gde je Milan uspešno prešao 23 kilometra sa 35 prepeka, da bi dan kasnije u nedelju istrčao 5 kilometara u okviru 1. Čačanskog polumaratona.
Svoje predstavnike Somaraton je imao i na čuvenom Sarajevskom polumaratonu gde su 21 kilometar po ulicama Sarajeva istrčale Marina Tepavac Brbaklić, Biljana Vezmar I Maja Bodrožić.
Kraj bogatog trkačkog vikenda završila je Ljerka Vukmirović trkom na 10 kilometara koja je održana u Belišću.


11. Memorijalna trka Pal Skenderović - B.Topola, 08.09.2019.   

U nedelju 8. septembra 2019. godine održana je jedanaesta memorijalna trka ’’Pal Skenderović’’ u Bačkoj Topoli, a koja se već tradicionalno održava u čast velikog atletičara iz ovog grada. Od ove godine učesnici ove trke trčali su novom stazom, većim delom ulicama grada i prema pravcu mesta Bajša i nazad u dužini 13 km.

Prvi na cilj je stigao Daniel Bečkei iz B.Topole, dok je kod dama pobedu odnela naša takmičaraka ARK Somaraton – Tijana Kabić.

Članovi Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora pored toga što su imali najviše predstavnika na ovoj trci, ostvarili su i izuzetno dobre rezultate.

Vice šampion trke je bio, raniji pobednik Josip Major, dok su pobednice u svojim starosnim kategorijama bile Bojana Marić, Zorica Kulić, Vesna Bjelan i Danica Grujić Firanj.

Na pobedničko postolje su se popeli još i Mirjana Došen i Arpad Šarkezi.

Trku su uspešno istrčali i Dejan Nikolić, Boško Jerković, Tijana Odobašić i Snežana Radović.