14. Kikelet polumaraton - Baja (HUN) 07.04.2024.        

      >>> REZULTATI

 Somaraton najbrojini tim na polumaratonu u Baji!

U nedelju 07. aprila 2024. godine održano je četrnaeseto izdanje polumaratona u Baji, Republika Mađarska. Ovogodišnje izdanje trke okupilo je hiljadu učesnika koji su trčali na deonica od 5 kilometara, 10 kilometara i polumaratonskoj od 21 kilometara. Veoma toplo vreme sa blizu 30 stepeni bilo je pravi izazov za sve trkače.

Atletsko rekreativni klub ’’Somaraton’’ iz Sombora bio je najbrojini tim na trci sa četrdesetak trkača koji su uzeli učešće na jednoj od deonica. Štafetni tim Somaratona u sastavu Džejms Ins i Damir Marković ubedljivo je pobedio u štafetom takmičenju na 21 kilometar. Najbrži pojedinac na polumaratonskoj distanci bio je Robert Lalić a Dejan Nikolić je istrčao prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Treće mesto u kategoriji istrčala je Vesna Bjelan koje je ubeležila još jedan polumaraton. Na trci na deset kilometara najbrži Somaratonac bio je Branislav Katić koji je zauzeo takođe treće mesto u starosnoj kategoriji. Najviše uspeha na distanci od 5 kilometara imala je Ana Pešić koja se ovog puta ’’popela’’ na treće mesto u kategoriji-


Bečejska desetka - 30.03.2024.

 

Robert Lalić na postolju, Ana Pešić na korak do trećeg mesta u Bečeju!

 

U subotu 29. marta 2024. godine održano je sedmo izdanje trke ’’Bečejska desetka’’ koja je održana u Bečeju. Na programu su bile trke na 5 i 10 kilometara kao i štafetne trke 2 x 5 kilometara.

Najuspešniji član Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora bio je Robert Lalić koji je u miks štafeti 2 x 5 kilometara sa Jelenom Čortan iz ARSU ’’Sledi Me’’ iz Sombora istrčao treće mesto. U trci na 5 kilometara najuspešnija Somaratonka bila je Ana Pešić koja je trku završila na četvrtom mestu te je samo minut i po delio od pobedničkog postolja. Trku na 5 kilometara istrčale su Zorica Kulić, Dragana Bogojević, Mina Bošnjak kao i Đorđe Rackov. Trku na 10 kilometara istrčali su Zoran Nikolić, Lazar Jeftić, Vesna Bjelan koja je istrčala prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji, Mirjana Došen i Danica Grujić Firanj koja je završila na trećem mestu u starosnoj kategoriji.


‘‘Divča Winter Trail‘‘ - 31. Novosadski polumaraton, 24.03.2024. 

Bogdan Nikolić šampionski u Novom Sadu !

            Sezona trka u 2024. godini nastavljena je proteklog vikenda na uličnim i planinskim trkama. U Novom Sadu održano je 31. izdanje polumaratona koje se tradiconalno održava u martu mesecu. Više od hiljadu učesnika učestvovalo je u nekoj od tri distance na 5, 10 ili 21 kilometar kao i u disciplinama nordijskog hodanja. Bogdan Nikolić pobedio je u disciplini nordijsko hodanje na 10 kilometara i tako doneo prvu šampionsku titulu u nordijskom hodanju za Atletsko rekreativni klub ‘‘Somaraton‘‘ iz Sombora. Polumaratonsku distancu od 21 kilometar po vema hladnom i kišovitom vremenu od Somboraca najbrže uz lični rekord istrčao je Robert Lalić, a od dama najbrža u Novom Sadu u veoma jakoj konkurenciji bila je Tijana Kabić. Polumaraton su istrčali i Nedeljko Katić, Zorica Kulić, Zoran Nikolić, Arpad Šarkezi, Damir Milankov i Boško Jerković. Trku na 10 kilometara istrčali su Tijana Odobašić  Danica Grujić Firanj, a najkraću distancu na 5 kilometara Lana i Branko Nenadić.

            Takođe u nedelju ali na Divčibarama je održana trka ‘‘Divča Winter Trail‘‘. Prva od sedam trka u organizaciji ‘’West Serbia Trails’’-a. Trka je okupila nesto vise od 500 trkača koji su mogli da biraju izmedju dve trke. Prva trka je bila 10 kilometara sa 470 metara uspona gde je učešće uzeo  član Ark ‘’Somaraton’’ Sombor Daniel Šokac, a druga trka je bila na 15 kilometara sa 640 metara uspona gde su trčali Miroslav Liščević, Monika Maunić i Damir Ivković. Ono sto je zanimljivo za trku jeste da je sat vremena pre starta poceo da pada sneg i u potpunosti opravdao svoj naziv ‘’Winter trail’’.


Trail 3 jezera na Paliću, 17.03.2024.

Članovi ARK Somaraton Damir Milankov i Zoran Popić istrčali su crvenu stazu od 39.2 km prvo kolo treking i trail lige Srbije i drugo kolo Vojvodjanske trail lige.