headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

27. Podgorički maraton : 08.nov.2020.

>>> Kompletne informacije


 

Somaratonci savladali Divčibare i prestonicu Bugarske! - 11.10.2020.

            U nedelju 11. oktobra u organizaciji ''West Serbia trails'' održano je prvo izdanje planinske trke na Divčibarama. Trčalo se na deonicama od 15 i 26 kilometara sa 600 odnoso sa  1300 metara uspona  što nije sprečilo čak 600 trkača da učestvuje u ovom ni malo lakom poduhvatu.  Trka je bila izuzetno teška sa dosta tehničkih delova i sa izuzetno strmim spustevima po stenama i isto tako jakim usponima. Takmicari Ark ''Somaraton'' Sombor Mina Bošnjak kojoj je ovo bila prva trejl trka na 15km i već iskusni trejl trkač Milan Kovačić - Mumbo koji je nastupio na zahtevnoj deonici od 26 kilometra uspešno su prošli kroz ciljnu ravninu.

            Prethodnog vikenda je trčan i jedan od retkih svetskih maratona koji nisu otkazani ove godine i to u glavnom gradu Bugarske – Sofiji. Jedini zvanični polumaraton u dužini od 21 kilometra ove godine u Sofiji je istrčala najuspešnija somborska dugoprugašica i članica Ark ''Somaraton'' – Tijana Kabić.


SOMARATONSKI USPON NA PLANINSKIM TRKAMA! - 19.09.2020.

Protekli vikend obeležila je serija trejl planinskih trka koje su zbog svoje specifičnosti i distance između trkača ostale u kalendarima za ovu godinu za razliku od uličnih trka koje su mahom otkazane zbog pandemije korona virusa.

Nastup na tradicionalnom Fruškogorskom maratonu koji se ove godine održao po 43. put imala je članica Ark ‘’Somaraton’’ Sombor Marina Brbaklić Tepavac koja je nastupila na srednjoj zapadnoj strani maratona u dužini od 57,6 kilometara sa 2.324 metara kumulativnog uspona. Marina je uspešno prešla ovu zahtevnu trasu i prošla kroz cilj kao četvrta u ženskoj konkurenciji.

Na drugom delu Srbije u nacionalnom parku Kopaonik održana je trka ‘’Trail race Kopaonik’’, a atletsko rekreativni klub ‘’Somaraton’’ Sombor imao je dve predstavnice na ovoj planiskoj trci Minu Bošnjak i Jovanku Racić Gvojnić koje su obe istrčale trasu od 7 kilometara.


Somaratonci savladali izazovnu klisuru reke Gradac!

            U nedelju 13. septembra u organizaciji  ''West Serbia trails''održana je trka Gradac Vidra trail  koja se trčala u dužinama od 15 i 30 kilometara u srcu netaknute prirode kroz klisuru reke Gradac kod Valjeva. Sve popularnije planinsko trčanje okupilo je 400 trkača koji su imali zadatak da savladaju ovu veoma zahtevnu i tešku stazu.

            Nastup na velikoj trci u dužini od 30 kilometara imali su i članovi Atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' Sombor od kojih je najviše uspeha imala Milica Stojišić koja je izuzetno zahtevnu stazu sa dosta tehničkih delova savladala za 4 sata i 25 minuta sa 1.500 metara visinske razlike što je bilo dovoljno za odlično peto mesto u generalnom plasmanu u ženskoj konkukrenciji.

            Među malobrojnim trkačima koji su uspeli da trku završe u vremenskom limitu od 6 sati bili su i somaratonci Ljubica Vojnović i Milan Kovačić – Mumba.


Ultramaraton Palić 2020. - 06.09.2020.

BOJANA MARIĆ BRONZANA NA 50 KILOMETARA!

 

U subotu i nedelju na Paliću je održano državno prvenstvo u ultramaratonskim disciplinama u organizaciji kluba "Paligo Palus", a pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza. 

Atletičari su se nadmetali u najtežim disciplinama ultramaratonu na 50 kilometara, 100 kilometara i ultramaratonu na 24 sata. 

Članica Atletsko rekreativnog kluba "Somaraton" Sombor Bojana Marić nastupila je na državnom prvenstvu na 50 kilometara. Trku je dobro započela i veći deo trke držala priključak za vodeće dve takmičarke, da se pred sam kraj trke primakla drugroplasiranoj, ali je svega pet minuta delilo od drugog mesta. 

Svakako da je bronzana medalja na ovako zahtevnoj disciplini, bez prave takmičarske sezone, dobar rezulatat kako za Bojanu tako i za "Somaraton" koji je upotpuniti kolekiciju medalja sa drzavnih prvenstava. 


 

 

        Unos rezultata

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona