headerimg006
headerimg007
headerimg009
headerimg011
headerimg012
headerimg013
headerimg1
headerimg2
headerimg3
headerimg4
headerimg5
headerimg6
headerimg7

 

 

 

Trka Nade - Beograd 09.05.2020.

>>> Kompletne informacije

 

  Aktivnosti članova kluba  -  Ultramaratoni i maratoni   -   Polumaratonci 2019.   - Somaratonci na pobedničkim postoljima   -   Trkačka liga SoMaraton  -  Fotografi.

AKTIVNOSTI ČLANOVA ARK SOMARATON

TRKE 2019. U ORGANIZACIJI ARK SOMARATON.

40. SOMBORSKI POLUMARATON

U nedelju 19. maja održan je jubilarni 40. Somborski polumaraton  koji je ujedno bio i prvenstvo države u polumaratonu. Grad Sombor je ceo vikend bio gost velikom broju trkača iz više od deset država sa celog Evropskog kontinenta. Kroz ciljnu ravninu protrčalo je 1.014 trkača u trkama na 21 kilometar, 7 kilometara i trci štafeta 3 x 7 kilometara.

>>> Čitaj dalje


Slatki Novogodišnji Trčanjac za najmlađe 2019.    

U subotu, 28. decembra, već tradicionalno, članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor obeležili su kraj seozne – Slatkim novogodišnjim trčanjcem. Ovo je bila još jedna prilika da somaratonci pokažu svoju humanost i učine još jedno dobro delo. Brojni trkači i naši sugrađani koji su podržali ovu akciju i doneli slatkiše koji će se pokloniti deci koja nemaju priliku da dobiju paketiće od svojih najbližih. Nakon istrčanih pet kilometara nastavljeno je druženje i prikupljanje slatkiša za najmlađe kojima će somaratonci pokloniti novogodišnje paketiće.

Godina koja je na isteku bila je jedna od najuspešnijih za Ark ‘’Somaraton’’. Članovi somborskog kluba nastupili su na više od 60 trka kako u Srbiji tako i u celoj Evropi. Godinu su obeležile brojne pobede i pobednička postolja, a svakako najvažnije su tri bronzane medalje sa državnih prvenstava u ultramaratonu, maratonu i polumaratonu. Grad Sombor je dobio nove maratonce i maratonke, kao i sve veći broj trkača koji su polaznici škole trčanja koju vodi trener Ark ‘’Somaraton’’. Trkača liga Somaraton se održava svake subote, takmičenjem na 5 kilometara i okuplja i do pedesetak trkača svake subote.

Treba istaći i tri trke koje je organizovao somborski tim. Pre svega jubilarni 40. Somborski polumaraton koji je ove godine bio i državno prvenstvo u polumaratonu. Somborski polumaraton je istrčalo 1.014 trkača čime je ova trka pored Beogradskih maratona samo jedna od dve trke u Srbiji sa više od hiljadu finišera. Treba istaći i tri zvezdice za kvalitet koje su dodeljene Somborskom polumaratonu od strane Evropske atletike, kao i veliku podršku Atletskog saveza Srbije. Krajem septembra održana je ženska trka – Dame trče sa rekordnim brojem učesnica, a za kraj godine i više nego uspešan ultramaraton Baja Sombor koji je na najbolji način povezao dva bratska grada.


6. Planinska trka Košutnjak, 21.12.2019.   

 Milan Kovačić. Vesna Crnjanski, Vladimir Bulaić.


8. Reciklažni maraton  -  Novi Sad, 08.12.2019. 

Rezultati : Maraton  -  Polumaraton          

          U nedelju 08. decembra održan je tradicionalni Reciklažni maraton u Novom Sadu, što ujedno predstavlja i kraj trkačke sezone za članove ARK Somaraton za ovu godinu.  U Novom Sadu trkačisu mogli birati sledeće deonice: 7km, 14km, 28km, 35km, kao i celu maratonsku trku od 42,195 km.

Na ovoj sportskoj manifestaciji Sombor je dobio novu maratonku Minu Bošnjak, koja je nedavno krenula sa rekreativnim trčanjem u Školi trčanja kod trenera Mirka Erdeljia. Mina je maratonsku stazu završila u vremenu 5:20:38. Takođe, istu trku od 42km uspešno je istrčao i član ARK Somaraton Vladimir Bulaić sa vremenom u cilju 4:57:49.

Polumaraton su istrčali Marina Brbaklić Tepavac i Srđan Savić iz ARK "Somaraton", kao i Zorica Milutin za 1:55:53 iz Triatlon kluba "Sprint" iz Sombora.

Još jedan odličan rezultat beleži naš Somaratonac Milan Kovačić koji je nakon napornih treninga tokom cele godine uspeo da na trci od 7 km zauzme prvo mesto u muškoj konkurenciji sa vremenom 32:20.

U SR Nemačkoj, član ARK ’’Somaraton’’, dugogodišnji trkač na dugoprugaške distance, Boško Jerković, učestvovao je na zahtevnoj uličnoj trci u gradu Tübingenu, u blizini Štutgarta, u dužini od 21km. Trka nosi naziv ERBE-Town Race i već tradicionalno privlači veliki broj učesnika kojih je ove godine bilo 3800.