headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     35. Beogradski maraton

     42. Somborski polumaraton

     19. Osječki polumaraton

     29. Novosadski polumaraton

     7. Kruševački polumaraton

     8 VPŠ za Dečji osmeh

     Srebrno jezero - polumaraton

     5. Zimski noćni polumaraton

     Božićna trka Kula

 

 

 

13. Novosadski noćni maraton, 25.06.2022.

Vikend za nama obeležio je nastup članova Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor na trinaestom izdanju Noćnog maratona u Novom Sadu. Ova specifična trka koja protiče u sklopu obeležavanja Dana Dunava, trči se noću na distancama od 5 kilometara, polumaraton od 21 kilometara i maraton od 42 kilometra

Učesnica trke na 5 kilometara bila je Tijana Kabić, članica Ark ‘’Somaraton’’ Sombor koja je istrčala vicešampionsku poziciju u konkurenciji 113 dama koje su finiširale ovu distancu. Istu trku istrčala je i Jelena Stanimirović završivši trku na trinaestom mestu.

Finišer polumaratonske trke bio je Zoran Nikolić, dok je najsupešniji 'somaratonac' na maratonskoj distanci od 42 kilometra bio Frdirih Balint koji se plasirao na 11 mesto. Najtežu atletsku disciplinu - maraton istrčali su i Vladimir Bulaić, Nenad Glušac, kao i Somborac Damir Milankov koji je imao debi na maratonskoj distanci.


Uspešan trkački vikend Somaratonca! - 18.06.2022.

Vikend za nama obeležio je nastup članova Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor na dve trke: jednoj uličnoj i jednoj planinskoj. U subotu 18.06.2022. godine održano je trinaesto izdanje Trke prijateljstva u Kuli koje je ove godine privuklo više od sedam stotina trkača. Trkači su trčali na dve distance od 5 i od 10 kilometara. Karakteristika trke u Kuli jeste da svake godine privuče najbrže trkače iz Srbije i regiona. Trku na 10 kilometara istrčali su Đuka Čeljuska, Robert Lalić, Zoran Nikolić, Branislav Katić, Zoran Boca, Srđan Savić, Mario Kundit, Bojana Marić, Vesna Bjelan, Nedeljko Katić, Damir Milankov, Tijana Odobašić, Boško Jerković, Danica Grujić Firanj koja je osvojila prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji, dok su Suzana Filipović i  Arpad Šarkezi istrčali treća mesta u svojim starosnim kategorijama. Upola kraću distancu na pet kilometara istrčali su Damjana Perenčević, Jelena Stanimirović, Aleksandar Krneta, Konstantin Jerković, Đorđe Rackov, Ljerka Vukmirović, Nataša Stojčić.

Dan kasnije u okolini Valjeva u klisuri reke Gradac održano je peto izdanje planinske trke ‘’Gradac vidra trial’’. Ovu prelepu trku, u netaknutoj prirodi, istrčali su sa zapaženim rezultatom i Somaratonci Predrag Škorić i Ana Pešić na trasi od 9 kilometara kao i Jelena Perenčević, Sanja Vojvodić i Miroslav Liščević na trasi od 19 kilometara.

Naravno i pored vikenda kojeg je obeležilo učešće na trkama treći deo članova Somaratona uspešno je istrčao još jedno kolo Intersport Trkačke lige Somaraton koja se održava svake subote na šetalištu pored Velikog Bačkog Kanala.


SoMaratonci 11.06.2022.

Portugal - polumaraton: James Innes. - Stara Planina - 66 km.:  Marina B. Tepavac. -  Mosor: Ljerka Vukmirović. -  Novi Sad - OCR INVICTUS: Bojana Marić. -  Novi Sad - FrtaljMaraton: Mario Kundit i Boško Jerković.


‘’Bečejska desetka’’ - 09.04.2022.

U subotu 09.04.2022. u Bečeju održana je ‘’Bečejska desetka’’ trka na 10 i 5 kilometara. Glavnu trku na deset kilometra istrčali su Đorđe Munjas, Zoran Nikolić, Mirjana Došen, Mina Bošnjak, Danica Grujić Firanj i Vesna Bjelan koje su se popele na treća mesta u svojim starosnim kategorijama. Izuzetno jaku i brzu trku na pet kilometara u ženskoj konkurenciji istrčala je Damjana Perenčević zauzevši sedmo mesto.


        Unos rezultata

        Plasman 2022 godina

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona