headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

12. Mem trka Pal Skenderović, 12.09.2021.

U nedelju 12. septembra u Bačkoj Topoli održano je 12. izdanje memorijalne trke ‘’Pal Skenderović’’ u dužini od 13 kilometara na relaciji Bačka Topola – Bajša – Bačka Topola. Pobednica trke u ženskoj konkurenciji bila je članica Ark ‘’Somaraton’’ Sombor Damjana Perenčević koja je samo nastavila sjajan tempo iz Kostlca gde je dan ranije istrčala treće mesto. Prvo mesto u svojoj starsnoj kategoriji istrčala je Snežana Radović, drugo mesto Arpad Šarkezi koji je bio i najstariji učesnik trke, dok su Zoran Nikolić i Tijana Odobašić istrčali treća mesta u svojim starosnim kategorijama. Trku u Bačkoj Topoli istrčali su i Ilija Zvekanov, Bogdan Nikolić i Boško Jerković.


100 milja Istre, 11-12.09.2021.

100milja Istre je najveća trejl trka u Hrvatskoj. Trejl trke trče se u prirodi po označenim stazama, većinom van uredjenih površina i uz savladavanje značajne visinske razlike. Članica ARK Somaraton Marina B. Tpeavac učestovala je i uspešno završila Zelenu trku u okviru organizacije 100milja Istre, u dužini od 67km i 2150m uspona, sa startom iz Buzeta i ciljem u Umagu.


Viminacijum polumaraton, Kostolac, 11.09.2021.

U subotu 11. septembra 2021. godine održano je peto izdanje Kostolac Viminacijum polumaratona popularno nazvanog ‘’trka legionara’’. Ovogodišnje izdanje trke bilo je i državno prvenstvo u polumaratonu. Pored trke na 21 kilometar održana je i trka na 10 kilometara na kojoj je učešće uzela i mlada članica Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ iz Sombora Damjana Perenčević koje je nastavila seriju sjajnih rezultata istrčavši treće mesto od 115 finišerki koje su istrčale trku. Još jedno pobedničko postolje za Damjanu je svakako najava nastavka dobrih rezultata u jesenjem delu sezone.


39. Kanjiza Running & Swimming Festival - 14.08.2021.

Rezultati : POLUMARATON  - TRKA NA 10 km.       

U subotu 14. avgusta održano je 39. izdanje plivačkog i trkačkog sportskog festivala u Kanjiži koji svojom dugom tradicijom privlači brojne učesnike. Veoma toplo vreme nije bilo naklonjeno takmičarima koji su dali svoj maksimum uprkos teškoćama sa toplotom.

            Prvi nastup od članova Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor imao je Milan Kovačić koji je nastupio u plivačkom takmičenju na 3.000 metara i isplivao odlično treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji i prvi započeo niz pobedničkih postolja za članove somborske ekipe.

            Trkačko takmičenje su otvorili najmlađi članovi ‘’Somaratona’’ koji su nastupili na trci na 2.600 metara, a na pobedničko postolje popela se Hana Marković koja je istrčala treće mesto u konkurenciji devojčica. Najbrži mladi somaratonac bio je Vojin Buzadžić koji je trku završio na četvrtom mestu, dok je Aleksej Tutuš bio šesti.

            Nakon toga usledio je start glavnih trka na 4,3 kilometra, 10 kilometara i polumaratonska distanca. Pobednica trke na 4,3 kilometra je članica Ark ‘’Somaraton’’ Damjana Perenčević koja je ubedljivo trijumfovala ispred svoje konkurencije. Vicešampionsku titulu na trci od 10 kilometara istrčala je Zorica Kulić koja je potvrdila svoju odličnu trenutnu formu. Najbrži somaratonac na deset kilometara bio je Damir Marković koji je zauzeo sedmo mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji 164 finišera kao i drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Danica Grujić Firanj osvojila je prvo mesto a Mirjana Došen, Robert Lalić i Arpad Šarkezi druga mesta u svojim starosnim kategorijama.

 Trku su istrčali i Dejan Nikolić, Milan Kovačić, Miroslav Liščević, Zoran Nikolić, Srđan Buzadžić, Boško Jerković i Mina Bošnjak.

            Polumaratonsku distancu od 21 kilometar po veoma teškim vremenskim uslovima istrčao je član ‘’Somaratona’’ Vladimir Bulaić.