43. Somborski polumaraton - UDRUGA ZDRAVO TRČANJE OSIJEK.

U nedjelju 14.05. održao se 43. Somborski polumaraton na kojem sam bio sa članovima Udruge Zdravo trčanje. Nažalost ovaj ga put nisam trčao zbog problema sa ozljedom. U svom osvrtu najviše ću pažnje posvetiti Katarini Jukić (18 godina) koja je rođena sa Down sindromom. Kod mene je u školi trčanja 3 godine i sad je u Somboru istrčala svoju najdužu utrku od 7 km i zasluženo dobila učesničku medalju. Kata, kako ju mi iz milja zovemo je naša miljenica i draga osoba. Iz priloženih se fotografija može vidjeti da nije bilo ugodno za trčati zbog kiše i vjetra koji je bio, što je samo otežalo trčanje našoj Kati koja je tu utrku istrčala u pratnji mame Luje. Katarina redovito dolazi na treninge škole trčanja i tjedno ih odradi sva tri, a redovito trči i Ligu Zdravo trčanje Osijek, te utrku od 4,2 km. Prošli je vikend završila 10. Sezona Lige Zdravo trčanje Osijek koja je imala 30 kola, a Kata je istrčala 23 i druga je u kategorija djevojaka do 19 godina. Ovaj vid rekreacije za neko je vrijeme odgodio primanje određene terapije koju dobivaju djeca sa Down sindromom i tog uzrasta. Moj je rad kao trenera zanemarim u odnosu na rad i uključenje Katinih roditelja i u ovom segmentu rekreativnog trčanja. Hvala Damiru Markoviću na gratis startnini za našu Katu. Njezini roditelji to nisu tražili, ali sam ja pitao Damira i isti mi je tren rekao da je za Katu riješena startnina.

Maksimalno radim na svom oporavku sa željom da se ponovo uključim u trčanje i trčim kao rekreativac. Obilazim sve utrke u regiji na koje stignem kako bi se družio sa prijateljima trkačima, mada ne trčim zbog navedenog razloga. 30.4. bio sam na Beogradskom maratonu, 7.5. na maratonu u Sarajevu, sad 14.5. na polumaratonu u Somboru, 21.5. sam u Salzburgu na maratonu sa članovima naše Udruge.

Čestitam ARK Somaratonu na organizaciji ove utrke. Unatoč vremenskim uvjetima na koje nismo navikli na polumaratonu u Somboru, po meni je to sve odlično organizirano. Iz naše grupe su svi zadovoljni otišli kući. Imali smo i dvije rekreativke na postolju. Irinu Brkić sa 69 godina, koja ovaj vikend u Salzburgu trči svoj 14-ti maraton, te Draženu Vrselja. Ne bi nabrajao sve drage prijatelje koje sam sreo, kako ne bi nekog izostavio, ali većina od njih će se naći na ovim fotografijama. Drago mi je što sam se sreo i popričao sa Vladimirom Raškovićem (organizator Noćnog maratona u Novom Sadu) koji se oporavlja nakon teškog pada na poslu. Ako nas zdravlje posluži mogli bi još trčati zajedno. Vladimir je sad trčao u Somboru.


Zombori félmaraton női III hely. - 14.5.2023.

Vastag Fanni Pécs HUN

Kaptunk esőt, szelet, de egyébkéntnegy jó pálya, 3X7 km. A második helyröl 1 másodperccel csúsztam le. Sajnos a végén már rosszul vettem a levegőt és beszurt az oldalam... De igy is elégedett vagyok, nem gondoltam volna, hogy abszolút helyen állok majd a dobogóra. Zombor városa pedig nagyon rendezett, igényes kávézókkal, éttermekkel. Pozitiv csalódás :)  az emberek nagyon barátságosak. Aki szeretne egy jó időt futni félmaratonon (vagy akár 7 km.) annak ajánlom. Egyébként állitólag minden évben nagyon meleg van már ilyenkor, idén kivételes volt az időjárás... Csak nekünk de kárpótlásul a célban frissen cspolt sörike várt!


Sanja - utisci o polumaratonu u Somboru 2023.

Sanja Petlić, Osijek

U nedjelju,14.5.2023. bila sam i ja dio prekrasne trke, 43. Somborskog polumaratona ili Somaratona, kako ga od milja zovemo 🙂i jako sam sretna i ponosna sto sam istrčala taj 21 km na kišnim i vjetrovitim,ali zelenim i mirisnim ulicama Sombora,gdje mi je uvijek čast i zadovoljstvo trčati, bez obzira na vremenske prilike, koje su najčešće tropske,ali ovaj put bile su drukčije i u tome je ljepota doživljaja koji je uvijek jedinstven,priča za sebe. Za početak dodajem ovu sliku bogatog startnog paketa u zelenoj boji poput zelenila na ulicama grada,a biti će ih još. Svaka pohvala organizatoru i svima koji su ovaj događaj tako lijepo i profesionalno pripremili! Moje poštovanje i svaka čast! Znala sam da ste super domaćini,ali ovaj puta ste i vrh čitave regije,tako da niti okolnosti pod kojima sam trčala (1 h spavanja noć prije, nesavršeno zdravlje,manjak treninga,loše vrijeme i još bezbroj okolnosti prije i nakon trke) nisu nimalo utjecali na osjećaj užitka prilikom trčanja! Hvala vam i vidimo se opet nagodinu.