headerimg006
headerimg007
headerimg009
headerimg011
headerimg012
headerimg013

   >>> Prijavi se !  >>> Startna lista

>>> Propozicije trke.

Kao i prethodnih godina i ove godine najlepša uvertira pred start trke Dame trče, trka naših najmlađih - Trka za srećnije detinjistvo!
Crveni Krst Sombor je ponovo pripremio iznenađenja za klince i klinceze i njihovih najslađih 500 metara!
Trka za srećnije detinjstvo, nedelja 29.09.2019. godine, Gradsko kupalište Štrand Sombor, start u 15:50h

 

23.CRNOVRŠKI POLUMARATON

 

Start  trke je u Nedelju 22.09.2019 godine  u  l0,00 časova na Crnom Vrhu od spomenika radnim akcijama. Dužina staze je 21,0 km.

PRIJAVA:Prijave slati na adresu  Stanisa  Aksic 1921o Bor. Kralja Petra  I broj 12  tel. i na 065-2433-043            

Mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

>>> Kompletne informacije 

27 Novosadski  maraton se održava 13 Oktobra 2019 godine 

26 Novosadski  maraton (42,195) km

  • 18. Štafetni maraton (od 2-10 izmena)
  • 9 .Trka na 33 km  -  9. Trka na 25 km 
  • rekreacija –Trka i šetnja građana (6 km)
  • Nordic Walking-hоdanje sa štapоvima 6 km i 10,548 km

Trka na 10,548 km

Prijave      -       Startne liste

Prijave   -    Liste prijavljenih

VAžNO OBAVJEšTENJE: Organizatori će obezbijediti besplatan prevoz autobusom za 75 ucesnika za Podgoricki maraton iz Novog Sada i Beograda. Autobus iz Novog Sada polazi U PETAK 25.OKTOBRA sa parkinga ispred zeljeznicke stanice u 22.00 h (vidi mapu), a iz Beograda u 23.30 sa parkinga u Bulevaru Zorana Đinđića sa severne strane Kombank Arene (vidi mapu). Organizatori prevoza iz Novog Sada je Drago Boroja e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..    >>> Spisak putnika za Podgorički maraton

Važna informacija za sve one koji putuju autobusom iz Novog Sada i Beograda sve detalje oko putovanja mozete saznadi od Draga Boroje na gore navedeni e-mail.

Zrenjaninski polumaraton - 06.oct.2019.

• Početak svih trka: Polumaraton 21,1km, TRKE ZADOVOLJSTVA- 7km i štafetne trke 3x7km je u 11 časova ispred gradske kuće. 

• Prijavni centar će biti postavljen ispred gradske kuće. 

• Preuzimanje startnih paketa biće organizovano od 8h do 10,30h na dan trke ispred gradske kuće.

>>>  Prijavi se     >>> Kompletne informacije

 

5. HAPPY RUN  će se održati 12. oktobra 2019. godine. 

Ovom prilikom vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovu sjajnu manifestaciju i da zajedno nastavimo da gradimo tradiciju najveselije trke u regionu!

FB event  -  FB stranica  -  Program i propozicije trke

 

1. SERBIA MARATON, Novi Beograd 17.11.2019. godine. Prvenstvo Balkana u maratonu, Prvenstvo Srbije u maratonu. Trke na 42 km195 m, 21,097 km i 5 km. Prijave: https://trka.rs/event/119/ 

24. ASICS APATINSKI DUNAVSKI POLUMARATON – 21,097 km -  4. MINAQUA TRKA ZDRAVLJA – 10 km  -  APATIN, 20.10.2019. GODINE

DUŽINA STAZE POLUMARATONA: 21, 097 km.

DUŽINA STAZE  MINAKVA TRKE ZDRAVLJA: 10 km.

ORGANIZATOR TAKMIČENJA: Atletski klub „Apatin“ Apatin

PARTNERI TRKE: Atletski savez Srbije, Opština APATIN, Banja Junaković Apatin, Sportski savez Opštine Apatin,TURISTIČKA ORGANIZACIJA Apatin, ASICS Srbija TREF Sport, VENERA BIKE Subotica, MINAQUA FUN & FIT, INFO TIM Garmin Srbija, AUTO KUĆA "STOJANOV", Proizvodna kompanija SISTEMA Kaluga (Rusija), Kompanija KOLAČIĆ SREĆE Beograd, DANUBIUS Novi Sad, Novi Sad, Akademija NAVAK Beograd.

OSOBINE STAZE: Staza je zvanično sertifikovana, brza i ravna 100%, obeležen svaki kilometar, 11 okrepnih stanica, staza u potpunosti zatvorena za saobraćaj. Polumaratonci trče dva kruga jedan manji cc 5,2 km i jedan veći 15,9 km. Trkači na 10 km trče jedan veći krug 5,2 km i jedan manji 4,8 km.

START I CILJ TRKE: Banja Junaković - Apatin, Republika Srbija

VREME STARTA: 20.10.2019. godine u 11:00 časova.

PRIJAVNI CENTAR: Glavna recepcija Banje Junaković - Apatin.

PREUZIMANJE BROJEVA: U prijavnom centru (19.10. od 19:30 do 22:00 časova) i na dan trke (20.10. od 07:30 do 10:30 časova).

PASTA PARTI: Restoran Banje Junaković, 19.10. 2019. godine od 20.00 časova

PRIJAVA PREKO SAJTA TRKE: Prijave za polumaratonsku trku i trku zdravlja na preko sajta trke do 20,00 časova do 15.10.2019. godine: www.dunavskipolumaraton.com

KATEGORIJE:

Polumaraton na po 5 godina (ukupno 25 kategorija)

Trka zdravlja: muškarci i žene.

KONTAKT EMAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KONTAKT TELEFON: + 381 (60) 5537 482

FB STRANICA TRKE: https://www.facebook.com/dunavskipolumaraton/                                   

Uplate startnina u dinarima (1.300 dinara) vrše se isključivo na račun Atletskog kluba Apatin, 160-53522-45 Banca Intesa     

Za uplate u eurima za takmičare iz inostranstva biće uskoro omogućeno preko bankovnog naloga. U ostalim valutama (kune 85 kn i konvertibilnim markama 25 km ili 13 eura) plaćanje će biti omogućeno i na licu mesta uz prethodnu definitivnu potvrdu učešća do 13.10.2019. godine.  

 >>> Prijave za štafetne ekipe.

 

KAKO DO BOLJE TEHNIKE TRČANJA

izvor :  http://www.trcizdravo.com/trening/kako-do-bolje-tehnike-trcanja#

Da bi svoje trčanje učinili zabavnim, lakšim  i da bi na kraju lakše trčali dobra stvar je da obratite pažnju na svoju tehniku. Obratite pažnju kakvo vam je držanje, da li ste ispravljeni, da li su vam ruke opuštene, kako su savijene... Svako ima svoj specifičan stil, ali svakako da i u tom segmentu možete da se poboljšate uz pomoć sledećih nekoliko savjeta.

Fleksibilnost - što ste razgibaniji to je bolje. Nije samo riječ o tome da su vaši mišići fleksibilni, to isto važi i za vaše tetive, zglobove. Bolja fleksibilnost znači da će i vaši pokreti biti bolji, imaćete duži korak, brže ćete raditi i rukama i nogama što će sve doprinjeti da ekonomičnije trčite, i naravno izbjegnete moguće povrede. Čak i par minuta dnevno vježbi istezanja je dovoljno da napravite napredak u tom segmentu.

Dobro držanje - vaša tehnika trčanja je direktno povezana sa vašim držanjem. Pod dobrim držanjem bi se podrazumijevalo da je vaša kičma prilično ravna, bez pretjerane ispravljenosti ali ni sa mnogo pogurenosti. Loše držanje tijela otežava disanje i cirkulaciju krvi.

Pokreti nogu - predugačak korak (overstriding) je glavni krivac za povrede koljena i tetiva. Pod overstridingom se podrazumijeva da vaša noga u tlo udara ispred vas, umjesto ispod. Vaše stopalo treba da ostvari kontakt sa zemljom ispod centra vaše teže, a to je ispod vaše karlice, ne nikako ispred, a niti iza. Ako prilikom trčanja slabo savijate koljena dolazi do ukočenosti nogu i slabe cirkulacije kroz njih.

Broj koraka - većina ljudi dok trče pravi mali broj koraka u minuti, što znači da stopalo provodi više vremena u kontaktu sa podlogom pa noge troše više energije da bi se nosile sa vašom težinom. Dakle kada trčite želite da što manje vremena provodite na nogama, logično, pa je preporučljivo da napravite oko 180 koraka u minuti. Jedan od načina na ubrzate vaše korake jeste da se koncentrišete na laktove i da probate da napravite 3 pokreta laktovima u jednoj sekundi. Vaše noge prate pokrete vaših ruku pa ćete napraviti 3 koraka u sekundi što u zbiru daje 180 u minuti. 

Dobra koordinisanost gornjeg i donjeg dijela tijela - dobro je imati na umu da je za dobru formu potrebno da gornji i donji dio tijela rade u harmoniji jedno sa drugim, kako bi se teret trčanja ravnomjerno rasporedio. Najvažnije je da iskontrolišete rad ruku, ostatak tijela će da prati.

Disanje - disanje stomakom je najbolji način da vaša pluća ispunite vazduhom, kao i da ih u potpunosti ispraznite tokom izdaha i na taj način se upotpunosti riješite ugljen dioksida iz vaših pluća. Naravno to je poželjno i kada ste u stanju mirovanja. Pogledajte bebe, njihova prsa se ne pomijeraju tokom disanja, ali zato se pomjera njihov stomak.

Vaši laktovi uvijek moraju da budu savijeni otprilike pod 90 stepeni, kako bi vaše ruke lakše mogle da se kreću. Koljena takođe treba da savijate što više, na taj način je dosta lakše odžati veliki broj pokreta. Kada trčite probajte da budete blago nagnuti ka naprijed, naginjete se iz članaka, zapamtite trčanje je kontrolisano padanje, na taj način ćete bolje da iskoristite vašu energiju i da trčite brže uz isti uloženi napor.

Budite opušteni - razmišljajte pozitivno dok trčite, imajte osjećaj za humor, to će pomoći da se vaši mišići manje koče pa samim tim ćete da smanjite rizik od povrede.


40. S O M B O R S K  I    P O L U M A R A T O N 

40. Somborski polumaraton, 19.05.2019.                  

                                                               

                                        

>>> Rezultati :

Polumaraton  -   Kateg. -  Dukat trka na 7 km. -  Kateg. -  Štafetne ekipe

Video zapis Hronometar Timing  : Prolazak preko ciljne linije svih učesnika.