headerimg006
headerimg007
headerimg009
headerimg011
headerimg012
headerimg013
 

1. SERBIA MARATON, Novi Beograd 03.11.2019. godine. Prvenstvo Balkana u maratonu, Prvenstvo Srbije u maratonu. Trke na 42 km195 m, 21,097 km i 5 km. Prijave: https://trka.rs/event/119/ 


Savski PM i vikend u Kuli, 13.11.2011.

U subotu 12.11.2011. na Novom Beogradu održan je već 5. po redu, Savski Polumaraton. Organizator ovog polumaratona, koji je ujedno i Otvoreno prvenstvo Srbije za veterane, Asocijacija veterana Srbije u atletici, i ove godine ogranizuje ovo takmičenje. Još jedna polumaratonska trka u našoj zemlji ove godine privukla je 133 učesnika. Staza od 21,1 km pratila je savski nasip. I pored veoma hladnog i vetrovitog vremena, a već pred sam kraj sezone atletskih trka i maratona, ovo takmičenje je privuklo poznata imena, odnosno najbolje trkače maratonce i polmaratonce. Promoter trke je bio legendarni olimpijac Franjo Mihaljić, koji je svojim prisustvom podržao i ovu trku, te izrazio zadovljstvo zbog porasta popularnosti, kako takmičarskog bavljenja atletikom, tako i rekreativnog trčanja. Pobednik 5. Savskog polumaratona je bio Kristijan Stošić.

Još jedna trka u našoj zemlji nije propuštena od strane članova ARK Somaraton iz Sombora. Doduše, jedini predstavnik somborskih maratonaca bio je predsednik ARK Somaraton Boško Jerković koji je u svojoj kategoriji M55-59 stigao četvrti u cilj. Na ovaj način sa sigurnošću se može potvrditi da je ARK Somaraton imao svoje atletičare na svim trkama organizovanim u Srbiji, a i onim najvažnijim u regionu.

Ovoga vikenda, u nedelju 13.11.2011. godine održana je proslava i obeležavanje dve godine postojanja Hajduk maraton tima iz Kule. Organizator zajedničkog treninga i potonjeg ručka i proslave godišnjice je bio jedan od najpoznatijih srpskih atletičara, Zdravko Mišović. Ovogodišnja proslava napravljena je i u čast najmlađeg člana ARK Somaraton-a, Lazara Rišara, koji je u društvu svojih prijatelja iz kluba otišao na zajednički trening i druženje u Kulu. Još jednom je ukazano na Lazarov primer, a svi prisutni, pripadnici sve veće trkačke zajednice, pozdravili su Lazu; mnogi su mu doneli poklone i pomoć za njega i njegovu mnogočlanu porodicu. Lazar Rišar je tinejdžer kojem se u mnogome život menja nakon, sada već poznatih događaja, koji su usledili nakon 32. Somborskog polumaratona. Ovakvim okupljanjem, između ostalog, i u čast Lazarevu, prijatelji i ljudi dobre volje, atletičari i oni koji podržavaju zdrave stilove življenjenja i promovisanje sporta, kao pozitivnog aspekta svačije svakodnevnice i u društvenom pogledu, stali su uz Lazin podvig i njega samog. Kao što je priča ovoga momka započela u sportskim krugovima i u društvu atletičara ARK Somaraton-a, njegovog matičnog kluba, tako se i nastavlja uz podršku i potporu drugih koji su prepoznali tu vrednost.


40. S O M B O R S K  I    P O L U M A R A T O N