headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

Somaratonci na trkama u Novom Sadu i Zagrebu, 13.10.2013.

U nedelju 13.10.2013. godine održan je 21. Novosadski maraton koji je ujedno bio i prvenstvo države u maratonu, a na kojem je učešće uzelo više stotina takmičara iz desetak država. Pobednik maratona je Ognjen Stojanović iz Novog Sada, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Vlasta Mastrović iz Opatije.


       Članovi Atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' Sombora ponovo su bili među najbrojnijim klubovima ostvarivši zapažene rezultate. Od 12 ''Somaratonaca'', trasu od 42 kilometra su istrčali Josip Major za 2 sata i 56 minuta zauzevši 6.mesto u generalnom plasmanu. Ovo je inače drugo najbolje somborsko vreme u maratonu. Maraton su istrčali i Boško Jerković, Arapd Šarkezi kao i Siniša Stojanović koji je istračao svojih prvih 42 kilometra. 
     Trasu od 10 kilometara istrčali su i Stojan Miljević, Ilija Zvekanov, Tijana Odobašić, Vladimir Jerković i Duško Jovanić.

       Ivan Janković član Ark Somaraton učestvovaoje  na 22. Zagrebačkom polumaratonu na kojem je učestvovalo preko 1200 polumaratonki i polumaratonaca i zauzeo visoko 134 mesto u generalnom plasmanu te kao treći predstavnik iz R.Srbije završio polumaratonsku trku i oborio svoj lični rekord u vremenu 1:34:43 i pola sata zaostatka za pobednikom Ukrajincem Matvichunk Oleksanderom. 

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo