Somaratonci na maratonima u Novom Sadu - Banja Luci i na Zlatiboru

10.10.2021.                   

            U nedelju 10. oktobra održan je 29. po redu maraton u Novom Sadu koji je ove godine trčan u jesenjem terminu. Veoma hladno, vetrovito i kišno vreme nije obeshrabrilo trkače da trče najtežu atletsku disciplnu – maraton. Pobednik Novosadskog maratona bio je Aleksandar Radukin, dok je kod dama trijumfovala Ksenija Bubnjević.

            Najbrži maratonac iz redova Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor bio je Dejan Nikolić kojem je ovo ujedno bio i prvi istrčani maraton te je Sombor dobio još jednog ‘’zvaničnog’’ maratonca. Dejan je 42 kilometra po kišnim bulevarima Novog Sada istrčao za 3 sata i 38 minuta. Odmah iza njega u cilj utrčava Damir Marković koji je istrčao svoj devetnaesti maraton po redu. Najtežu disciplinu i to po petanesti put istrčao je i Arpad šarkezi, Balint Fridrih kao i Vladimir Bulajić.

            Nakon nekoliko godina pauze na takmičarske staze vratio se i jedan od najboljih somborskih dugoprugaša Jospi Major inače trener Ark ‘’Somaraton’’ Sombor. Popularni Joca je 21 kilometar istrčao za odličnih sat vrema i dvadeset minuta zauzevši šestu poziciju u generalnom plasmanu. Polumaratonsku distancu u Novom Sadu istrčali su Zoran Nikolić, Bogdan Nikolić i Boško Jerković.

            Takođe u nedelju, ali u Banja Luci održan je prvi maraton u ovom gradu. Čast da učestuvju i da budu finišerke na debiju maratona u ovom gradu imale su članice ‘’Somaratona’’ Biljana Vezmar i Maja Bodrožić koje su po šesti put istrčale distancu od 42 kilometra.

Trail trka na Zlatiboru.

Mina Bošnjak učestvovala je na Gold trail Zlatibor 20km. 1000 m. visinske razlike. Stazu prešlo je samo 10 žena. Uslovi nisu bili baš sjajni.. vetar, magla, susnežica.

 


ARK SOMARATON - Sombor 2022.