Tijana Kabić prva osoba iz Sombora koja je istrčala najstariji maraton na svetu -  Bostonski maraton!

U ponedeljak 17.04.2023. godine u Sjedinjenim Američkim Državama održano je 127. izdanje najstarijeg i najprestižnijeg maratona na svetu – maratona u Bostonu. Obeležavajući deset godina od bombaškog napada na ovoj trci više od 30.000 trkača trčalo je od starta u gradiću Hopkintonu pa 42 kilometra do centra Bostona. Trkače je čekalo kišovito vreme i veoma velika vlažnost vazduha što je sa kombinacijom staze sa usponima zajedno činilo veoma ozbiljan poduhvat za sve trkače. Treba napomenuti da je Kenijac Eulid Kipčoge, svetski rekorder i dvostruki olimpijski rekorder trku završio na šestom mestu.

Za učešće na Bostonskom maratonu potrebno je ispuniti vremensku normu, a prema starosnim kategorijima. Upravo je to uspela članica Atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ Sombor i još uvek aktulena prvakinja Srbije u maratonu za 2022. godinu naša sugrađanka Tijana Kabić. Tijana je ovu veoma tešku stazu u nepovoljnim vremenskim uslovima istrčala za 3 sata 10 minuta i 54 sekunde što je njeno drugo najbolje vreme, a i drugo najbolje gradsko žensko vreme u maratonu čime je Tijana potvrdila da je najbolja Somborska dugoprugašica u svakom smislu.

Tijana Kabić je takođe postala prva osoba iz našeg grada koja je istrčala najstariji i najprestižniji maraton na svetu. Prvi utisci iz Amerike jesu da je Tijana zadovoljna istrčanom trkom, ali je pre svega preplavljena emocijama i podrškom koja dolazi sa svih strana, a najviše iz njenog rodnog grada Sombora.