headerimg1
headerimg10
headerimg11
headerimg12
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     6. Zimski noćni polumaraton

     2. Vezirac trejl trka

     3. Božićna trka - Kula


 


Medalja Somborskog polumaratona

i majica 43. SPM.

 

Josip Major i Ana Pešić šampioni Intersport Trkačke lige Somaraton za 2022. godinu!

            U subotu 17.12.2022. godine održano je poslednje 297. kolo Intersport Trkačke lige Somaraton u 2022. godini. Tokom ove godine održano je 46. kola lige i istrčano je rekordnih 4.675 kilometara (što je razdaljina od Sombora do Dohe u Kataru). Subotnju trku na pet kilometara na šetalištu pored Velikog Bačkog Kanala, tokom 2022. godine istrčalo je 66 trkača. Ligu su pored somaratonaca trčali i triatlonci, biciklisti, fudbaleri i drugi.

            Šampion Intersport Trkačke Lige Somaraton za sezonu 2022. godina je Josip Major koji je uspeo da održi dobar i stalan tempo tokom cele godine i da vrati veliki pehar Lige u svoje ‘’vlasništvo’’. Vicešampionska titula ove godine ide trećeplasiranom od prošle godine Dejanu Nikoliću koji je do samog kraja sezone vodio neizvesnu trku sa Dejanom Hrkalovićem koji se popeo na pobedničko postolje lige po prvi put i to na treće mesto. Nova kraljica lige je Ana Pešić čiji je duel sa prošlogodišnjom šampionkom Mirjanom Došen trajao gotovo cele godine. Treće mesto u sezoni 2022. godine pripalo je Danici Grujć Firanj koja je svoju poziciju izborila pre svega upornošću te je cele godine propustila samo četiri subotnja kola. Danica je svakako primer da je Liga mesto gde svi mogu biti šampioni!

            Raspored ‘’ligaša’’ do desetog mesta u muškoj konkurenciji: Zoran Nikolić, Nenad Đorđević, Arpad Šarkezi, Miroslav Liščević, Đorđe Munjas, Damir Marković i Srđan Sajlović. Kod dama poredak od četvrtog do desetog mesta predvodi Biljana Vezmar, Sanja Vojvodić, Jelena Perenčević, Ana Pagač, Tijana Odobašić, Ivana Šokac i Snežana Radović.

            Nakon mesec dana pauze krajem januara kreće nova sezona lige za 2023. godinu te pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže svake subote na ligaških pet kilometara što je dostupna dužina za svakog ko želi da se pokrene i oseti energiju Somaratona i to svako u svom ritmu – u ritmu lige!