33. Beogradski maraton - Ada - virtuelno - 28.11.2020.

Slepi trkač Marko Marjanović istrčao virtuelni Beogradski maraton.

>>> Rezultati  -  Maraton   -   Polumaraton

Zbog korone i cele situacije, virtuelni Beogradski maraton održan je na Adi. Heroj dana, meseca i godine je upravo Marko ! Velika 42 kilometra savladao je za četiri sata, 39 minuta i 50 sekundi.

Trenirao sam nekoliko puta nedeljno. Meni je ovo drugi maraton, umor je mnogo manji, a postignuto vreme je bolje - počinje priču Marko za "Alo".

Ovaj momak je više nego skroman. Ne želi da sebe i svoju poruku stavlja u prvi plan.

- Nisam siguran koliko ljude motiviše moja priča. Iskreno govoreći, svako tumači na svoj način - kaže on.

Ekipa mala, ali odabrana. Kroz cilj na Adi prolaze uz pesmu "Beograde!" Umor ima, ali ponos je jači.

- Bilo je sjajno trčati. Jutro jeste bilo malo hladno, ali bez vetra. Mi smo ekipa, a krasi nas trkački duh, zato sve lakše podnosimo - jasna je Irena Pavlović, jedan od glavnih Markovih pomagača.

Problema je mnogo, ali duh Beogradskog maratona oživeo je na Adi, Dejan Nikolić, direktor ove manifestacije, imao je jasnu poruku.

- Prisustvovali smo delu završetka 33. Beogradskog maratona. Najmanje 10 ljudi je trčalo, kako na Adi, tako i na drugim mestima. Za nas je bilo mnogo važno da ispratimo Marka i njegovu ekipu. Dostignuće ne može da se opiše rečima ! Videli smo kako to izgleda, a ceo tim ima atmosferu koja ga nosi ka cilju. Dok je drugim ljudima hladno i ostaju kod kuće, oni su na stazi. Ubeđen sam da ovako motivišu mnoge. Marko je preneo poruku da ne treba odustati! Njegov primer može da deluje na mnoge i pomogne im da prevaziđu probleme - poručio je Nikolić.

Izvor: "Alo" - M. Rangelov