headerimg1
headerimg10
headerimg11
headerimg12
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     6. Zimski noćni polumaraton

     2. Vezirac trejl trka

     3. Božićna trka - Kula


 


Medalja Somborskog polumaratona

i majica 43. SPM.

 

ARK SOMARATON SOMBOR - Pobednička postolja 2020.

3. Zimski noćni polumaraton, 08.02.2020. 

Subota 08. feburar označila je zvaničan početak trkačke seozne u 2020. godini i to 3. Zimskim noćnim polumaratonom koji je održan u Beogradu. Trke na 7 i 21 kilometar okupile su više od 800 učesnika. Svoje predstavnike na startu sezone imao je i Atletsko rekerativni klub ''Somaraton'' Sombor, a već na prvoj trci na pobednično postolje popela se Tijana Kabić koja je na trci na 7 kilometara ''podelila'' prvo mesto sa Katarinom Pohlod, a obe takmičarke su imale pobedničko vreme od 27 minuta i 48 sekundi. 


GRADIŠKA POLUMARATON, 08.03.2020.

Gradška, Republika Srpska na polumaratonu koji je održan po četvriti put. Članica Ark ''Somaraton'' iz Sombora Vesna Bjelan istrčala je šesto mesto u ženskom plasmanu i prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

U nedelju 08. marta na Srebrnom jezeru održana je polumaratonska trka na 21 kilometar na kojoj je članica Somaratona Suzana Filipović istrčala drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Istog dana, ali u Novom Sadu održano je sedmo izdanje Novosadske trke za dečiji osmeh koja je i ovog puta održana u Kameničkom parku gde se okupilo više stotina trkača koji su svojim učešćem podržali ovu manifestaciju. Somaratonka Zorica Kulić istrčala treće mesto u ženskom plasmanu na trasi od četiri kilometra.


Noćni maraton - Novi Sad

 Atlestsko rekrativni klub ''Somaraton'' iz Sombora imao je dosta razloga za slavlje na trci na 7 kilometara na kojoj su somaratonke Tijana Kabić i Bojana Marić istrčale drugo i treće mesto u apsolutnoj ženskoj konkukrenciji.

Trka ''Mala Sveta Gora'' koja se trčala kroz Ovčarsko Kablarsku klisuru na trasama od 5 i 10 kilometara učešće je uzelo 250 trkača iz Srbije i Republike Srpske. Pobedu na 5 kilometara istrčala je članica ''Somaratona'' Milica Stojšić kojoj je ovo prva pobeda i prvo pobedničko postolje.


TARA ULTRA - TRAIL - 04.-05.07.2020.

Najdužu i najtežu distancu od čak 37 kilometara istračala je Renata Štajner koja je ovaj put ostvarila i najbolji rezultat osvojivši treće mesto u ženskoj konkurenciji.


Ultramaraton Palić 2020. - 06.09.2020.

U subotu i nedelju na Paliću je održano državno prvenstvo u ultramaratonskim disciplinama u organizaciji kluba "Paligo Palus", a pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza. Članica Atletsko rekreativnog kluba "Somaraton" Sombor Bojana Marić nastupila je na državnom prvenstvu na 50 kilometara i osvojila je 3. mesto.