headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     6. Kruševački polumaraton

     4. Trka 1300 kaplara

     1. Vrbaška trka

     20. Prvenstvo Srbije za veterane

     Viminacijum polumaraton

     Mem. trka Pal Skenderović

     4. Subotički polumaraton

     Valjevski polumaraton

     39. Kanjiža running festival

     Pančevački maraton

     4. Bečejska desetka

     41. Somborski virt.polumaraton

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

40. Somborski polumaraton, 19.05.2019.

Više od hiljadu finišera na 40. Somborskom polumaratonu!

Milan Mitrović prvak države u polumaratonu i šampion Somborskog polumaratona!

Tijana Kabić, Somaraton treća na prvenstvu države u polumaratonu za 2019!

U nedelju 19. maja održan je jubilarni 40. Somborski polumaraton  koji je ujedno bio i prvenstvo države u polumaratonu. Ovogdišnje izdanje najstarije ulične trke izazvalo je oduševeljnje učesnika i gledalaca ovog pravog trkačkog spektakla. Grad Sombor je ceo vikend bio gost velikom broju trkača iz više od deset država sa celog Evropskog kontinenta. Kroz ciljnu ravninu protrčalo je 1.014 trkača u trkama na 21 kilometar, 7 kilometara i trci štafeta 3 x 7 kilometara.

Pobednik Somborskog polumaratona i prvak Republike Srbije u polumaratonu za 2019. godinu je Milan Mitrović iz Atletskog kluba ‘’Mladost’’ Užice u vremenu 1 sat i 12 minuta dok je minut kasnije u cilj utrčao Velimir Bojović Atletski klub ‘’Čajetina’’, a bronza je pripala Milošu Dajeviću iz Atletskog kluba ‘’Cerski junaci’’. Prošlogodišnji šampion Somborsog polumaratona Aleksandar Adžić plasirao se na četvrto mesto, odnoso treće mesto na prvenstvu Srbije u polumaratonu.

U ženskoj konkurenciji prvakinja države u polumaratonu za 2019. godinu i pobednica Somborskog polumaratona je Katarina Pohlod Atletski klub ‘’Fruška gora’’, drugo mesto istrčala je Biljana Kiradžijeva Atletski klub ‘’Zrenjanin’’, dok je treća na Somborskom polumaratonu i treća dama u polumaratonu u Republici Srbiji za 2019. godinu Tijana Kabić, Atletsko rekreativni klub ‘’Somaraton’’ Sombor!

Kompanija Somboled pobrinula se da maratonci nadoknade energiju, obezbedivši brzo okrepljenje uz Dukat proizvode, dok su najbrži učesnici „Dukat Sport trke“ na 7km nagrađeni specijalnim paketima. „Somborski polumaraton i kompanija Somboled deo su tradicije grada Sombora i zato nam je veliko zadovoljstvo što smo i ove godine u prilici da podržimo jednu ovakvu manifestaciju. Sa Somborskim polumaratonom delimo i vrednosti kao što su aktivan način života i zdrava ishrana i zato nam je veoma drago što smo deo ovog događaja, koji te vrednosti promoviše na najbolji način“, poručili su iz kompanije Somboled. Pobednici trke na 7 kilometara bili su Staša Đorđević i Igor Đurašijević.


   

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona