headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     35. Beogradski maraton

     42. Somborski polumaraton

     19. Osječki polumaraton

     29. Novosadski polumaraton

     7. Kruševački polumaraton

     8 VPŠ za Dečji osmeh

     Srebrno jezero - polumaraton

     5. Zimski noćni polumaraton

     Božićna trka Kula

 

 

 

40. Somborski polumaraton, 19.05.2019.

Više od hiljadu finišera na 40. Somborskom polumaratonu!

Milan Mitrović prvak države u polumaratonu i šampion Somborskog polumaratona!

Tijana Kabić, Somaraton treća na prvenstvu države u polumaratonu za 2019!

U nedelju 19. maja održan je jubilarni 40. Somborski polumaraton  koji je ujedno bio i prvenstvo države u polumaratonu. Ovogdišnje izdanje najstarije ulične trke izazvalo je oduševeljnje učesnika i gledalaca ovog pravog trkačkog spektakla. Grad Sombor je ceo vikend bio gost velikom broju trkača iz više od deset država sa celog Evropskog kontinenta. Kroz ciljnu ravninu protrčalo je 1.014 trkača u trkama na 21 kilometar, 7 kilometara i trci štafeta 3 x 7 kilometara.

Pobednik Somborskog polumaratona i prvak Republike Srbije u polumaratonu za 2019. godinu je Milan Mitrović iz Atletskog kluba ‘’Mladost’’ Užice u vremenu 1 sat i 12 minuta dok je minut kasnije u cilj utrčao Velimir Bojović Atletski klub ‘’Čajetina’’, a bronza je pripala Milošu Dajeviću iz Atletskog kluba ‘’Cerski junaci’’. Prošlogodišnji šampion Somborsog polumaratona Aleksandar Adžić plasirao se na četvrto mesto, odnoso treće mesto na prvenstvu Srbije u polumaratonu.

U ženskoj konkurenciji prvakinja države u polumaratonu za 2019. godinu i pobednica Somborskog polumaratona je Katarina Pohlod Atletski klub ‘’Fruška gora’’, drugo mesto istrčala je Biljana Kiradžijeva Atletski klub ‘’Zrenjanin’’, dok je treća na Somborskom polumaratonu i treća dama u polumaratonu u Republici Srbiji za 2019. godinu Tijana Kabić, Atletsko rekreativni klub ‘’Somaraton’’ Sombor!

Kompanija Somboled pobrinula se da maratonci nadoknade energiju, obezbedivši brzo okrepljenje uz Dukat proizvode, dok su najbrži učesnici „Dukat Sport trke“ na 7km nagrađeni specijalnim paketima. „Somborski polumaraton i kompanija Somboled deo su tradicije grada Sombora i zato nam je veliko zadovoljstvo što smo i ove godine u prilici da podržimo jednu ovakvu manifestaciju. Sa Somborskim polumaratonom delimo i vrednosti kao što su aktivan način života i zdrava ishrana i zato nam je veoma drago što smo deo ovog događaja, koji te vrednosti promoviše na najbolji način“, poručili su iz kompanije Somboled. Pobednici trke na 7 kilometara bili su Staša Đorđević i Igor Đurašijević.


        Unos rezultata

        Plasman 2022 godina

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona