headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     35. Beogradski maraton

     42. Somborski polumaraton

     19. Osječki polumaraton

     29. Novosadski polumaraton

     7. Kruševački polumaraton

     8 VPŠ za Dečji osmeh

     Srebrno jezero - polumaraton

     5. Zimski noćni polumaraton

     Božićna trka Kula

 

 

 

33. BEOGRADSKI MARATON - VIRTUELNO, 15.11.2020.

U doba kovida trče se virtuelni maratoni, stoga mala, ali odabrana ekipa somborskih dugoprugaša iz "ARK Somaraton" : Miloš Petrović, Biljana Vezmar, Maja Bodrožić, Boris Majstorović i Arpad Šarkezi, 15 novembra istrčala je 33. izdanje "Beogradskog maratona", koji je zbog pandemije prvi put održan virtuelno. Maratonsku kilometražu svi su savladali za 4 sata 51 minut i 25 sekundi, osim iskusnog Šarkezia, koji je "na cilj" stigao prvi, nakon 4 sata i 27 minuta. Polovinu puta društvo su im pravile i Tijana Odobašić i Danica Grujić Firanj istrčavši polumaratonsku distancu, 21 km.

Trka je održana kroz naš prelepi Sombor koga trenutno krase boje jeseni, i uputili se do Dunava preko Kupusine i Gornjeg Podunavlja i nazad.

Datum je namerno odabran 15. novembar kako bi dali i podršku dragim trkačima u Beogradu u ime devetog maratona "Plavi krug oko Ade", a u  cilju obeležavanja "Svetskog dana dijabetesa" i podsećanja javnosti koliko su fizički aktivnost i zdrav način života važni.

Arpad Šarkezi je poslednjih 17 godina trčao svaki "Beogradski polumaraton", a ove godine prvi put "Beogradski maraton". Arpad je u aprilu istrčao virtuelni "Beogradski polumaraton" u svom dvorištu, a protekle nedelje se sa društvom iz kluba "Beogradski maraton".

Ukupno to je Arpadov 14 istrčani maraton, čime je nastavio tradiciju započetu od svoje 61. godine da svake godine istrči bar jedan maraton.

Somborske novine : Simana Matković

U nedelju 15.11.2020. na planini Povlen kod Valjeva  održana je jos jedna trka iz serije trejl trka u organizaciji West Serbia Trails , nakon Vidra trail i Divčibare trejl. Ovaj put takmičari su mogli da biraju trke na 10 km sa 500 m visinske razlike i 17 km sa preko 900m visinske razlike , i ovaj put predstavnik Ark Somaratona je bio Milan Kovačić koji je istrcao trku na 17 km u vremenu od 2:22:16 i plasirao se medju prvih 20 takmičara i time kompletirao seriju gore navedenih trka iz navedene organizacije.


        Unos rezultata

        Plasman 2022 godina

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona