36. Beogradski maraton - 23.04.2023.

U hotelu Mona Plaza održan je sportski forum Beogradskog maratona na kojem su učestvovali organizatori trka. Svoje učešće imao je i Somborski polumaraton, a Damir Marković i Milan Kovačić su iskoristili priliku da čuju nove svetske trendove i da u direktnom razgovoru sa direktorom Beogradskog maratona Darkom Habušom unaprede saradnju dve trke.

U nedelju 23.04.2023. godine održano je 36. izdanje Beogradskog maratona koje je okupilo 10.500 trkača iz 65 zemalja. Novi rekord maratona i lepo vreme bili su najlepša slika koja je otišla iz glavnog grada Srbije.

Članovi atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' Sombor redovni su učesnici najveće sportske manifestacije u našoj zemlji. Najviše uspeha imala je Tijana Kabić koja je u nedelji u kojoj je istrčala čuveni Bostonski maraton uspela da osvoji treće mesto na trci na 10 kilometara. 

Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometara od Somboraca najbrže je istrčao Daniel Dieneš, a Beogradski polumaraton su istrčali i Robert Lalić, Dejan Nikolić, Zoran Nikolić, Aleksandar Martinović, Arpad Šarkezi kao i Biljana Vezmar i Maja Bodrožić koje su samo dan ranije bile učesnice Fruškogorskog polumaratona gde su prešle stazu od 33 kilometra.

Glavnu maratonsku trku u dužini od 42 kilometra istrčali su Suzana Filipović i Đorđe Vučković.


ARK SOMARATON - Sombor 2022.