Državno prvenstvo na 5000 m u Kraljevu 30.08.2023.

Najbolji atletičari Srbije proteklog vikenda nastupili su na Prvenstvu Srbije za seniore/ke i Prvenstvo Srbije u višebojima za mlađe juniore/ke u atletici u Kraljevu.

Preko 200 takmičara takmičilo se u  41 discipline, a Ark Somaraton imao je svoje dve predstavnice na ovom eminentnom takmičenju.

Tijana Kabić je na trci na 5000 metara zauzela treće mesto i osvojila bronzanu medalju, iza Verice Đorđević iz AK Surčin i Izabele Mesaroš iz STU 25.maj, Beograd.

“ Temperatura od 32 stepena i jako sunce izuzetno su teški uslovi za bilo koju dugoprugašku disciplinu. Srećna sam što sam uopšte istrčala trku, a presrećna zbog ostvarenog rezultata, jer je ovo moja prva državna medalja na ovoj disciplini. Ipak, želim da napomenem da je za mene ovo pre svega trening i provera trenutne forme u okviru priprema za Berlin maraton na kom trčim za nešto manje od dva meseca” - rekla je Tijana Kabić.

Druga somborska brza dama, Damjana Perenčević, zabeležila je takođe uspešan nastup na trci na 1500 metara, gde je u veoma jakoj konkurenciji izborila šesto mesto.