headerimg006
headerimg007
headerimg009
headerimg011
headerimg012
headerimg013

   >>> Prijavi se !  >>> Startna lista

>>> Propozicije trke.

Kao i prethodnih godina i ove godine najlepša uvertira pred start trke Dame trče, trka naših najmlađih - Trka za srećnije detinjistvo!
Crveni Krst Sombor je ponovo pripremio iznenađenja za klince i klinceze i njihovih najslađih 500 metara!
Trka za srećnije detinjstvo, nedelja 29.09.2019. godine, Gradsko kupalište Štrand Sombor, start u 15:50h

 

23.CRNOVRŠKI POLUMARATON

 

Start  trke je u Nedelju 22.09.2019 godine  u  l0,00 časova na Crnom Vrhu od spomenika radnim akcijama. Dužina staze je 21,0 km.

PRIJAVA:Prijave slati na adresu  Stanisa  Aksic 1921o Bor. Kralja Petra  I broj 12  tel. i na 065-2433-043            

Mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

>>> Kompletne informacije 

27 Novosadski  maraton se održava 13 Oktobra 2019 godine 

26 Novosadski  maraton (42,195) km

  • 18. Štafetni maraton (od 2-10 izmena)
  • 9 .Trka na 33 km  -  9. Trka na 25 km 
  • rekreacija –Trka i šetnja građana (6 km)
  • Nordic Walking-hоdanje sa štapоvima 6 km i 10,548 km

Trka na 10,548 km

Prijave      -       Startne liste

Prijave   -    Liste prijavljenih

VAžNO OBAVJEšTENJE: Organizatori će obezbijediti besplatan prevoz autobusom za 75 ucesnika za Podgoricki maraton iz Novog Sada i Beograda. Autobus iz Novog Sada polazi U PETAK 25.OKTOBRA sa parkinga ispred zeljeznicke stanice u 22.00 h (vidi mapu), a iz Beograda u 23.30 sa parkinga u Bulevaru Zorana Đinđića sa severne strane Kombank Arene (vidi mapu). Organizatori prevoza iz Novog Sada je Drago Boroja e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..    >>> Spisak putnika za Podgorički maraton

Važna informacija za sve one koji putuju autobusom iz Novog Sada i Beograda sve detalje oko putovanja mozete saznadi od Draga Boroje na gore navedeni e-mail.

Zrenjaninski polumaraton - 06.oct.2019.

• Početak svih trka: Polumaraton 21,1km, TRKE ZADOVOLJSTVA- 7km i štafetne trke 3x7km je u 11 časova ispred gradske kuće. 

• Prijavni centar će biti postavljen ispred gradske kuće. 

• Preuzimanje startnih paketa biće organizovano od 8h do 10,30h na dan trke ispred gradske kuće.

>>>  Prijavi se     >>> Kompletne informacije

 

5. HAPPY RUN  će se održati 12. oktobra 2019. godine. 

Ovom prilikom vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovu sjajnu manifestaciju i da zajedno nastavimo da gradimo tradiciju najveselije trke u regionu!

FB event  -  FB stranica  -  Program i propozicije trke

 

1. SERBIA MARATON, Novi Beograd 17.11.2019. godine. Prvenstvo Balkana u maratonu, Prvenstvo Srbije u maratonu. Trke na 42 km195 m, 21,097 km i 5 km. Prijave: https://trka.rs/event/119/ 

24. ASICS APATINSKI DUNAVSKI POLUMARATON – 21,097 km -  4. MINAQUA TRKA ZDRAVLJA – 10 km  -  APATIN, 20.10.2019. GODINE

DUŽINA STAZE POLUMARATONA: 21, 097 km.

DUŽINA STAZE  MINAKVA TRKE ZDRAVLJA: 10 km.

ORGANIZATOR TAKMIČENJA: Atletski klub „Apatin“ Apatin

PARTNERI TRKE: Atletski savez Srbije, Opština APATIN, Banja Junaković Apatin, Sportski savez Opštine Apatin,TURISTIČKA ORGANIZACIJA Apatin, ASICS Srbija TREF Sport, VENERA BIKE Subotica, MINAQUA FUN & FIT, INFO TIM Garmin Srbija, AUTO KUĆA "STOJANOV", Proizvodna kompanija SISTEMA Kaluga (Rusija), Kompanija KOLAČIĆ SREĆE Beograd, DANUBIUS Novi Sad, Novi Sad, Akademija NAVAK Beograd.

OSOBINE STAZE: Staza je zvanično sertifikovana, brza i ravna 100%, obeležen svaki kilometar, 11 okrepnih stanica, staza u potpunosti zatvorena za saobraćaj. Polumaratonci trče dva kruga jedan manji cc 5,2 km i jedan veći 15,9 km. Trkači na 10 km trče jedan veći krug 5,2 km i jedan manji 4,8 km.

START I CILJ TRKE: Banja Junaković - Apatin, Republika Srbija

VREME STARTA: 20.10.2019. godine u 11:00 časova.

PRIJAVNI CENTAR: Glavna recepcija Banje Junaković - Apatin.

PREUZIMANJE BROJEVA: U prijavnom centru (19.10. od 19:30 do 22:00 časova) i na dan trke (20.10. od 07:30 do 10:30 časova).

PASTA PARTI: Restoran Banje Junaković, 19.10. 2019. godine od 20.00 časova

PRIJAVA PREKO SAJTA TRKE: Prijave za polumaratonsku trku i trku zdravlja na preko sajta trke do 20,00 časova do 15.10.2019. godine: www.dunavskipolumaraton.com

KATEGORIJE:

Polumaraton na po 5 godina (ukupno 25 kategorija)

Trka zdravlja: muškarci i žene.

KONTAKT EMAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KONTAKT TELEFON: + 381 (60) 5537 482

FB STRANICA TRKE: https://www.facebook.com/dunavskipolumaraton/                                   

Uplate startnina u dinarima (1.300 dinara) vrše se isključivo na račun Atletskog kluba Apatin, 160-53522-45 Banca Intesa     

Za uplate u eurima za takmičare iz inostranstva biće uskoro omogućeno preko bankovnog naloga. U ostalim valutama (kune 85 kn i konvertibilnim markama 25 km ili 13 eura) plaćanje će biti omogućeno i na licu mesta uz prethodnu definitivnu potvrdu učešća do 13.10.2019. godine.  

 >>> Prijave za štafetne ekipe.

 

Osječki polumaraton Novosti > Predstavljamo: Atletsko rekreativni klub Somaraton

Predstavljamo: Atletsko rekreativni klub Somaraton

12. Ožujak 2014. | Željko Kubatka

Kako kaže Zvonko Bogdan ‘U tem Somboru svega ima’ pa tako i trkača koji su postali prepoznatljiv dio ovog prelijepog grada. Trčanje je postalo sastavni dio života mnogih Somboraca i to ponajprije zahvaljujući zaljubljenicima u trčanje iz Atletsko reakreativnog kluba Somaraton. Jedan od osnivača i trkača je Damir Marković, predsjednik somborskog kluba nam je u razgovoru za naš portal predstavio svoj klub i trkače.

Damire, Somborski trkači svake godine redovito i u velikom broju dolaze na Osječki FERIVI polumaraton. Kakva je to ‘tajna veza’ trkača Sombora i Osijeka?

Tajni sastojak je svakako ljubav prema trčanju. Naravno da se ljudi sličnih ili istih zanimanja lakše pronalaze i započinju nova prijateljstva i nezaboravna druženja u svakoj situaciji. Svakako da i blizina ova dva grada u ove dvije države čini svoje. Moram priznati da kod sve većeg broja mojih kolega postoji ideja da tu razdaljinu između Sombora i Osijeka od nešto više od 60 kilometara, obilježimo jednim međunarodnim ultramaratonom.

Kakve rezultate očekujete na jubilarnom 10. Osječkom FERIVI polumaratonu?

Prije svega očekujem jednu stvarno dobro organiziranu, veliku i lijepu utrku. Kad spojite te tri stvari stvaraju se uslovi za najbolje kako osobne tako i klupske rekorde!

Možete li predstaviti Atletsko rekreativni klub Somaraton? Koliko ima članova i koliko su aktivni?

 Ark Somaraton, formalno postoji četiri godine iako u Somboru postoji veoma dugačka tradicija trčanja. Činjenica je da se u Somboru održava i jedna od najstarijih uličnih trka u našoj državi. Somaraton je prije svega rekreativni klub. Klub za sve. Potrebna je samo volja i ljubav prema trčanju i eto nama pravog Somaratonca! Naravno nikako ne zapostavljamo ni vrhunske trkače te u klubu imamo stvarno i nekoliko trkača koji su među najbržim trkačima u svojim kategorijama. Upravno smo na nedavno završenom polumaratonu na Paliću imali pobjednika iz redova ”Somaratona” -  našeg trenutno najbržeg trkača Josipa Majora, koji zbog puta na maraton u Pariz nažalost neće moći odmjeriti  snage na Osječkom polumaratonu, ali evo za sljedeću godinu ga najavljujemo! Također ”Somaraton” ima i velik dio aktivnosti koje su promotivnog, edukativnog ali i humanitarnog karaktera. Trenutno imamo 65 članova od kojih je polovina aktivna. Odnosno neki članovi jednostavno ne idu na utrke, čak ne dolaze na zajedničke treninge, nego jednostavno trče za svoju dušu. Što nam je također veoma bitno, da svakog dana vidimo bar jednog novog trkača na našim ulicama, a ja bi rekao prije svega da imamo što više trkačica među nama.

Gdje trenirate?

Najomiljenije mjesto za trčanje u Somboru, jeste Gradski hipodrom gdje je tradicionalno mjesto za trčanje i okupljanje trkača, koji onda na dalje biraju svoje staze i rute za trčanje. Posebno nam je drago što na našim ulicama svakodnevno vidimo sve više trkača.

Vole li Somborci svoje maratonce?

Kao što sam maloprije spomenuo u Somboru je tradicija trčanja veoma duga i kao takva se njeguje. Naravno da uvijek bude i po koji sumnjičavi pogled, ali jednostavno veliki svjetski trend rasta popularnosti trčanja, a posebno rekreativnog, ne može ništa usporiti.

Internet i facebook stranica ARK Somaraton je također vrlo aktivna. Tko se brine da bude aktualna?

Pa tu ima i jedna zanimljivost. Prije svega vezana za sajt Somaraton, po kojem je i sam klub kasnije dobio naziv. Sajt www.somaraton.org.rs je prvi trkački sajt u našoj državi i važi za najtočniji i prije svega najbrži sajt koji objavljuje rezultate sa utrka u Srbiji i regiji. Ideja o sajtu je i nastala iz potrebe da se sve ne ostane na činjenici da su samo važni apsolutni pobjednici, već svaki trkač pa i onaj posljednji! Da svako može pronaći svoj rezultat, usporediti svoja vremena i vremena svojih konkurenata. Toga svega ne bi bilo da nema čovjeka koji je ”stvorio” sajt i koji se i danas 24 sata ”brine” o sajtu. U pitanju je gospodin Arpad Šarkezi, jedna od legendi trčanja u ovom regiji i veoma omiljen od strane svih trkača. Moram reći i kuriozitet da je gospodin Arpad svoj prvi maraton istrčao u svojoj 60. godini!!! Također i danas sa uživanjem savladava sve distance i na njega smo posebno pononsi. Što se tiče Facebook stranice tu u skladu sa trendovima imamo veliku pomoć naših mlađih kolega, od kojih su neki stvarno veliki kreativci, što sve za rezultat ima da su nam stranice veoma posjećene.

U svibnju je Somborski polumaraton. Možete li ga predstaviti i što očekuje trkače koji se odluče pretrčati 21,1 somborskih kilometara?

Somborski polumaraton se ove godine održava po 35. put što ga čini jednom od najstarijih uličnih trka u Srbiji. Mi volimo da kažemo da je to trka koja ima dušu. Zašto? Zato što želi da budemo najbolji mogući domaćini, da trkači imaju kompletan užitak. Da pored trčanja uživaju u jednom od najljepših gradova u ovom dijelu regije. Trkače očekuju brojne nagrade, od apsolutnih pobjednika do pobjednika u kategorijama, tako da će čak više od 40 trkača biti nagrađeno na neki način. Naravno svaki trkač dobiva i svoj startni paket o kojem ćemo još dosta govoriti. Također očekuje vas zanimljiva staza i interesantne stvari na i oko staze. Od ove godine imamo još jednu novinu, a to je takmičenje i nagrade ”Super trkači 2014” gdje smo povezali Somborski polumaraton i Trku prijateljstva u Kuli (koja se održava dvije nedjelje posle naše trke) i gdje nagrađujemo trkače sa najboljim vremenima na obe trke, ali zanimljivost je da u konkurenciji ne ulaze trkači koji su na bilo koji način nagrađeni u ove dvije trke. Tako da svako ima šansu da dobije unikatnu plaketu i vrijedne nagrade. Također nagrađujemo i ”Super porodicu 2014”, porodicu sa najviše finišera na obje utrke! Ali da ne otkrivamo sve. Ono što je najvažnije pružamo prijateljsku i domaćinsku podršku i moram reći da su nam trkači iz Hrvatske veoma dragi gosti i da mnogi nose veoma lijepe utiske iz Sombora. Više o samoj trci na www.somaraton.org.rs  i  Facebook/Ark Somaraton.

Damire, možete li se ukratko predstavi? Kada ste i zašto počeli trčati? Kako trčanje utiče na Vašu obitelj?

Što se neke sportske strane tiče moram priznati da nisam bio neki, veliki ”sportski” tip, što bi se reklo, u svojoj ranijoj mladosti. No nekako spontano sam osjetio želju za trčanjem i trčkarao onako za svoju dušu dosta dugo. No svakako do velike promjene i preokreta dolazi, kada sam prosto imao želju da i to probam. Da istrčim Somborski polumaraton i to sam i uspio 2009. godine. Od tada se stvari dešavaju munjevitom brzinom, upoznajem puno dobrih ljudi i prijatelja iz svijeta trčanja, upoznajem prave čari trčanja…Do sada sam istrčao ultramaraton, nekoliko maratona i veliki broj drugih utrka i priznajem da svakim danom uživam sve više. Moram reći da je to jedna potpuno nova dimenzija i da prosto dok se to ne proba niste ni svjesni što sve pozitivno nosi sa sobom. Zato stalno insistiram da ljudi koji su neodlučni, da učine tak korak i zakorače, a onda su im sva vrata sveta trčanja otvorena, a na njima je da izaberu svoj put. Pa moram priznati da i nije baš lako uskladiti sve obaveze poslovne i porodične. Imam dvije preslatke curice i suprugu koji me podržavaju, ali se mora imati vremena za sve…tako da se ponekad trči i interesantna vremena, npr. leti u 15h:))) No i oni ponekad putuju sa mnom na utrke, koje se eto pretvore i u lijepe obiteljske izlete.

Što Vam trčanje znači?

Trčanje je meni osobno prije svega jedna prelijepa opuštajuća ”terapija”. Nema ljepšeg i boljeg opuštanja, nakon svakodnevnih obaveza nego obuti patike i istrčati na ulicu u prirodu…napunite se energijom i spremni ste da nastavite jače i brže. Mada sad mogu reći da je trčanje postalo i bitan dio mog života.

Protivnici kažu da je trčanje dosadno?

Da vam iskreno kažem i ja ponekad kad pomislim, danas dužina, treba uraditi 20 kilometara, nekad sebe uhvatim da kažem: pa dosadit će mi. Ali važno je krenuti, taj korak ili kilometar i onda se sve otvara – uživate. Mogu reći i ovako ti protivnici koji to kažu – to nisu probali pa imaju taj stav. Ja ih pozivam da probaju i onda ćemo mi njih pitati: Da li vam je bilo dosadno? Vjerujte imat će  negativan odgovor.

Hvala Vam na odgovorima i imate li kakvu poruku ili tajnu formulu za sve trkače i one koji još nisu odlučili ‘obuči patike’?

Slušajte svoju glavu i svoje srce! Možete to! Svako može!

Vidimo se u Osijeku! 


40. S O M B O R S K  I    P O L U M A R A T O N 

40. Somborski polumaraton, 19.05.2019.                  

                                                               

                                        

>>> Rezultati :

Polumaraton  -   Kateg. -  Dukat trka na 7 km. -  Kateg. -  Štafetne ekipe

Video zapis Hronometar Timing  : Prolazak preko ciljne linije svih učesnika.