headerimg006
headerimg007
headerimg009
headerimg011
headerimg012
headerimg013

   >>> Prijavi se !  >>> Startna lista

>>> Propozicije trke.

Kao i prethodnih godina i ove godine najlepša uvertira pred start trke Dame trče, trka naših najmlađih - Trka za srećnije detinjistvo!
Crveni Krst Sombor je ponovo pripremio iznenađenja za klince i klinceze i njihovih najslađih 500 metara!
Trka za srećnije detinjstvo, nedelja 29.09.2019. godine, Gradsko kupalište Štrand Sombor, start u 15:50h

 

23.CRNOVRŠKI POLUMARATON

 

Start  trke je u Nedelju 22.09.2019 godine  u  l0,00 časova na Crnom Vrhu od spomenika radnim akcijama. Dužina staze je 21,0 km.

PRIJAVA:Prijave slati na adresu  Stanisa  Aksic 1921o Bor. Kralja Petra  I broj 12  tel. i na 065-2433-043            

Mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

>>> Kompletne informacije 

27 Novosadski  maraton se održava 13 Oktobra 2019 godine 

26 Novosadski  maraton (42,195) km

  • 18. Štafetni maraton (od 2-10 izmena)
  • 9 .Trka na 33 km  -  9. Trka na 25 km 
  • rekreacija –Trka i šetnja građana (6 km)
  • Nordic Walking-hоdanje sa štapоvima 6 km i 10,548 km

Trka na 10,548 km

Prijave      -       Startne liste

Prijave   -    Liste prijavljenih

VAžNO OBAVJEšTENJE: Organizatori će obezbijediti besplatan prevoz autobusom za 75 ucesnika za Podgoricki maraton iz Novog Sada i Beograda. Autobus iz Novog Sada polazi U PETAK 25.OKTOBRA sa parkinga ispred zeljeznicke stanice u 22.00 h (vidi mapu), a iz Beograda u 23.30 sa parkinga u Bulevaru Zorana Đinđića sa severne strane Kombank Arene (vidi mapu). Organizatori prevoza iz Novog Sada je Drago Boroja e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..    >>> Spisak putnika za Podgorički maraton

Važna informacija za sve one koji putuju autobusom iz Novog Sada i Beograda sve detalje oko putovanja mozete saznadi od Draga Boroje na gore navedeni e-mail.

Zrenjaninski polumaraton - 06.oct.2019.

• Početak svih trka: Polumaraton 21,1km, TRKE ZADOVOLJSTVA- 7km i štafetne trke 3x7km je u 11 časova ispred gradske kuće. 

• Prijavni centar će biti postavljen ispred gradske kuće. 

• Preuzimanje startnih paketa biće organizovano od 8h do 10,30h na dan trke ispred gradske kuće.

>>>  Prijavi se     >>> Kompletne informacije

 

5. HAPPY RUN  će se održati 12. oktobra 2019. godine. 

Ovom prilikom vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovu sjajnu manifestaciju i da zajedno nastavimo da gradimo tradiciju najveselije trke u regionu!

FB event  -  FB stranica  -  Program i propozicije trke

 

1. SERBIA MARATON, Novi Beograd 17.11.2019. godine. Prvenstvo Balkana u maratonu, Prvenstvo Srbije u maratonu. Trke na 42 km195 m, 21,097 km i 5 km. Prijave: https://trka.rs/event/119/ 

24. ASICS APATINSKI DUNAVSKI POLUMARATON – 21,097 km -  4. MINAQUA TRKA ZDRAVLJA – 10 km  -  APATIN, 20.10.2019. GODINE

DUŽINA STAZE POLUMARATONA: 21, 097 km.

DUŽINA STAZE  MINAKVA TRKE ZDRAVLJA: 10 km.

ORGANIZATOR TAKMIČENJA: Atletski klub „Apatin“ Apatin

PARTNERI TRKE: Atletski savez Srbije, Opština APATIN, Banja Junaković Apatin, Sportski savez Opštine Apatin,TURISTIČKA ORGANIZACIJA Apatin, ASICS Srbija TREF Sport, VENERA BIKE Subotica, MINAQUA FUN & FIT, INFO TIM Garmin Srbija, AUTO KUĆA "STOJANOV", Proizvodna kompanija SISTEMA Kaluga (Rusija), Kompanija KOLAČIĆ SREĆE Beograd, DANUBIUS Novi Sad, Novi Sad, Akademija NAVAK Beograd.

OSOBINE STAZE: Staza je zvanično sertifikovana, brza i ravna 100%, obeležen svaki kilometar, 11 okrepnih stanica, staza u potpunosti zatvorena za saobraćaj. Polumaratonci trče dva kruga jedan manji cc 5,2 km i jedan veći 15,9 km. Trkači na 10 km trče jedan veći krug 5,2 km i jedan manji 4,8 km.

START I CILJ TRKE: Banja Junaković - Apatin, Republika Srbija

VREME STARTA: 20.10.2019. godine u 11:00 časova.

PRIJAVNI CENTAR: Glavna recepcija Banje Junaković - Apatin.

PREUZIMANJE BROJEVA: U prijavnom centru (19.10. od 19:30 do 22:00 časova) i na dan trke (20.10. od 07:30 do 10:30 časova).

PASTA PARTI: Restoran Banje Junaković, 19.10. 2019. godine od 20.00 časova

PRIJAVA PREKO SAJTA TRKE: Prijave za polumaratonsku trku i trku zdravlja na preko sajta trke do 20,00 časova do 15.10.2019. godine: www.dunavskipolumaraton.com

KATEGORIJE:

Polumaraton na po 5 godina (ukupno 25 kategorija)

Trka zdravlja: muškarci i žene.

KONTAKT EMAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KONTAKT TELEFON: + 381 (60) 5537 482

FB STRANICA TRKE: https://www.facebook.com/dunavskipolumaraton/                                   

Uplate startnina u dinarima (1.300 dinara) vrše se isključivo na račun Atletskog kluba Apatin, 160-53522-45 Banca Intesa     

Za uplate u eurima za takmičare iz inostranstva biće uskoro omogućeno preko bankovnog naloga. U ostalim valutama (kune 85 kn i konvertibilnim markama 25 km ili 13 eura) plaćanje će biti omogućeno i na licu mesta uz prethodnu definitivnu potvrdu učešća do 13.10.2019. godine.  

 >>> Prijave za štafetne ekipe.

 

ALAPOZÁS

Téli edzéstanácsok Szabó “Gebre” Gábortól

http://maratonfutas.hu/ 

A téli edzések az ún. alapozás jegyében zajlanak. Ebben az időszakban a legfontosabb cél a keringési rendszerünk fejlesztése, amit rengeteg aerob, alacsony intenzitású futással tudunk elérni. Sajnos el kell fogadni, hogy az időjárás nagyban meghatározza, hogy mit és mennyit tudunk edzeni.

Ilyenkor hiba ragaszkodni egy előre megírt edzéstervhez, rossz idő esetén ne sajnáljuk elhalasztani az erősebb futásainkat 1-2 nappal. Helyette fussunk könnyen, vagy akár közepes intenzitáson lendületesen, amivel át tudjuk vészelni a legrosszabb periódusokat. Ha pedig végleg szánkópálya lesz az egész környék, akkor érdemes néha futópadra bemenni, bár ennek én nem vagyok elkötelezett híve…

A legfontosabb amire próbáljunk törekedni, hogy minél többet fussunk! Ez lehet egészen könnyű iram is, az a lényeg, hogy a lehető legtöbb időt töltsük futással. A kilométer és tempó számolgatásnak itt most nincs jelentősége. Fokozatosan növeljük a futóadagot, de azért néha térjünk vissza (2-3 hetenként) a kiindulási mennyiséghez pihenésképpen.

Legjobb, ha megpróbáljuk a hétvégi hosszú futásainkat szép erdős környezetben futótársakkal kivitelezni. Fussunk olyan tempóban, ami még megengedi a beszélgetést, innen tudhatjuk, hogy megfelelő az iram. Annyit és úgy fussunk, ahogy a kedvünk és a terep diktálja, ne tervezzük agyon a futásunkat. Ha jön egy kellemesnek ígérkező lejtő, akkor húzzunk bele nyugodtan, ha viszont szembe jön velünk egy emelkedő, ne resteljünk belesétálni.

Egy héten egyszer még ebben a nyugis időszakban is jót tesz, ha egy 5-15 km-es lendületes futás szerepel a programunkban. Lehetőleg a versenyiramunknál akár fél perccel is lassabban fussuk az első hetekben ezeket a lendületes tempókat. Amikor már egy iram nagyon lazán megy, lehet 5 mp-el emelni a tempón.

Ha mindenképp szeretnénk valami intenzívebbet is futni, akkor egy 100-200 m-es hótól letakarított, futásra alkalmas útszakaszt keressünk. Ezen 20-30 db gyorsat futhatunk, de vigyázzunk, nehogy túl gyorsan végezzük az edzést: könnyen sérülés lehet a vége egy hirtelen, előzmény nélküli gyors futásnak!

Természetesen a fentiek azokra a futókra vonatkoznak, akik szeretnének kicsit fejlődni, gyorsabbak lenni a következő idényben. Sokan azonban egyszerűen a futás, a mozgás szeretete miatt, az egészségükért, lelki békéjük megőrzéséért futnak. Nekik természetesen nem fontos a fenti tanácsokat követni.

Most pedig a nagyon lelkeseknek pár gondolat. Ne próbáljunk sokat és gyorsan futni! A teljesítmény hajszolás ritkán hoz eredményt, próbáljunk higgadt, tiszta fejjel, átgondoltan edzeni. Nagy éves periódusokban (ú.n. makrociklusokban) kell gondolkodni, és tudomásul kell venni, hogy nem lehet mindig mindenfélét edzeni. Elit atlétákon kívül senkinek sincs szüksége télen komolyabb gyorsasági edzésmunkára; ne zavarjuk össze szervezetünket az alapozási időszakban anaerob jellegű résztávos edzésekkel. Még a kisebb versenyeket is lazábbra próbáljuk megfutni, ellenkező esetben kockáztatjuk az egész alapozás célját, hogy a következő szezonban egy hatékonyabb keringéssel felvértezve jobb eredményeket érhessünk el versenyeken.

A hosszú téli időszak, a rövid nappalok nincsenek jó hatással motivációs szintünkre. Néha azt érezhetjük, hogy ha kihagyok pár edzést, annak semmilyen komoly következménye nem lesz. Aztán a következő héten fontos program jön közbe, jönnek az ünnepek… a végén azt vesszük észre, hogy már egy hónapja nem mozogtunk semmit! Próbáljunk meg társakkal futni, beszéljünk meg előre időpontokat, amikor közös edzések segítségével könnyebben rávehetjük magunkat bármilyen rossz időben való edzésre.

Minden hétvégén rengeteg futóverseny és teljesítmény túra várja a mozogni vágyókat. Használjuk ki ezt a lehetőséget is, ezek nem csak sport programok, de kiváló időtöltés lehet az egész család számára. Én komolyan azt gondolom (és hiszem), hogy a rövid távú célok talán még jobban motiválhatnak edzésre, mint egy távoli nagy verseny gondolata. Egy biztos: rendkívül nehéz végigcsinálni egy tréningprogramot, ha nem tűzünk ki magunk elé valamiféle célt.

Keresztedzések:

Futópad: a leggyakoribb alternatíva, ami eszünkbe szokott jutni télen. Mivel a futógép futófelülete folyamatos mozgásban van, eltérő a leérkezés és elrugaszkodás fázisa, ráadásul jóval puhább, az erőt jobban elnyeli a szalag anyaga, mint a rekortán vagy pláne mint az aszfalt. Mindezek azt eredményezik, hogy a normálisnál hosszabb ideig tartózkodik a lábunk a talajon (a szalagon), és így izomzatilag is más terhelést kapunk.
Ha nagyon rákapunk a futópados futásra, tavasszal meglepetés érhet minket, mert a fenti eltérések miatt hetekig szoktathatjuk magunkat majd a „rendes” futáshoz, a már obligát izomláz kíséretében. Ezen kívül a futógépen minimum kétszer lassabban telik az idő, aki 20 percnél többet kibír rajta, az elég komoly agyjátékos…
De azért vannak pozitív oldalai is a futópados edzésnek. Nem lehet megfázni, jó zenéket és filmeket is lehet közben nézni, ahol erre van mód.

Szobakerékpár, spinning vagy görgőzés: Bár szintén egy igen monoton sportág, de mégis remek kiegészítése lehet a téli futóedzéseknek heti 1-2 tekerés. Az intenzitást pulzusmérővel lőhetjük be legkönnyebben, de itt is főleg könnyű és lendületes iram javasolt. Ha valami intenzívebbre vágyunk, max. 20-30 mp-es belepörgetéseket csináljunk, inkább csak unaloműzőnek. Kerüljük a comb besavasodását!

Súlyzózás, erősítés: Lehetőleg szakember útmutatásai alapján végezzük, koncentrálva a futásnál igénybevett (és egyébként méltatlanul elhanyagolt) törzsizomzatra. Egyéb területeket is erősíthetünk, azonban vigyázzunk, hogy nehogy túl sok futásnál „felesleges” izmot pakoljunk magunkra, ezeket cipelni, vérrel ellátni is tudni kell majd!


40. S O M B O R S K  I    P O L U M A R A T O N 

40. Somborski polumaraton, 19.05.2019.                  

                                                               

                                        

>>> Rezultati :

Polumaraton  -   Kateg. -  Dukat trka na 7 km. -  Kateg. -  Štafetne ekipe

Video zapis Hronometar Timing  : Prolazak preko ciljne linije svih učesnika.