headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

Boško u Nemačkoj, 14.09.2013.

U subotu 15.septembra u Tibingenu u Republici Nemačkoj održan je 20.Tubinger Erbe-lauf, odnosno 20.-a po redu ulična trka na 10km. Ova trka je interesantna iz razloga što je u njoj učestvovao i predstavnik Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora. Naime, Boško Jerković(58) uzeo je učešće u ovoj veoma popularnoj trci u kojoj je trčalo 2340 atletičara. Da je trka od značaja govori i informacija da je prošlogodišnji šampion vrhunski atletičar na duge pruge Stiven Kiprotič iz Ugande, inače aktuelni svetski prvak u najtežoj atletskoj disiplini maratonu. Pored trkača iz susednih država bilo je i 5 iz Kenije i dva atletičara iz Eritreje.
            Somborski veteran u trčanju na duge staze Boško Jerković učestvovao je u trci i prešao 10km za 49:01. Tibingen je lep i uređem grad, trka je startovala na glavnoj ulici, trčane su tri deonice kružne staze, a Jerković je poneo najlepše utiske u vezi sa gostoprimstvom domaćina i stigao samo sa rečima hvale u vezi organizacije ove sportske manifestacije.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo