headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

Somaratonci trčali u makedoniji i češkoj

U nedelju 11.05.2014. godine održan je Skopski maraton koji je ove godine održan deseti jubilarni put u glavnom gradu Makedonije. Po veoma teškim vremenskim uslovima na 28 stepeni celzijusa, pobede su očekivano pripale takmičarima iz Kenije. Sombor je imao svoj predstavnika na ovoj trci i to člana Atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' – Mirka Erdeljija. Mirko je i u ovim teškim uslovima uspeo da zabeleži odličan rezultat istrčavši 42 kilometra za 3 sata i 10 minuta što je bilo dovoljno za 18 mesto u generalnom plasmanu i prvo mesto u svojoj kategoriji.

Istog dana u glavnom gradu Češke održan je tradicionalni Praški maraton. U ovoj trci učešće je uzeo još jedan član ARK ''Somaraton'' – Fridrih Balint. Zanimljivo je da je ovo Fridrihu bio prvi istrčani maraton u dužini 42,195 km koje je uspešno istrčao za 3 sata i 57 minuta, a naš grad je dobio još jednog ''zvaničnog'' maratonca.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo