17. Vidovdanska trka - Brčko, 22.06.2013.

U subotu 22.06.2013. godine u Brčkom, održana je 17. Vidovdanska trka na 10 kilometra. Ova trka je jedina na ovim prostorima koja ima IAAF (Svetska atletska asocijacija) licencu za ulično trčanje, a i dobitnik najvisih priznanja za kvalitet od strane IAAF.

U ovogodišnjem izdanju trke učešće je uzelo, 124 takmičara iz 12 država, a 94 takmičara je uspelo da završi trku. Kako se radi o veoma jakoj trci, pobede su očekivano odneli trkači iz Kenije i Etiopije.

Sombor je imao tri predstavnika na ovoj trci, u Brčkom su trčali članovi Atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' Sombor, Simana Matković, Siniša Stojanović i Arpad Šarkezi koji je zauzeo i treće mesto u svojoj kategoriji.   

U nedelju 23.06.2013. godine u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' Sombor i Sportskog saveza Grada Sombora, prvi put je obeležen 23. jun - Olimpijski dan trčanja. Tim povodom održan je zajednički trening u kojem je učešće uzelo preko 20 trkača koji su promotivnim trčanjem ulicama Sombora kao i pored gradskih kupališta pokazali da se sve veći broj naših sugrađana počinje da rekreativno trči. Nakon zajedničkog treninga, održano je kraće predavanje i razgovor o značaju trčanja, kao i druženje trkača i svih zainteresovanih građana.


ARK SOMARATON - Sombor 2022.