headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

21. Podgorički i Ljubljanski maraton, 26.10.2014.

Proteklog vikenda održano je nekoliko velikih maratona u regionu, a svoje predstavnike na tim velikim evropskim trkama imao je i Atletsko rekreativni klub ''Somaraton'' Sombor.

U nedelju 26. oktobra održan je 21. Podgorički maraton uz učešće više od petstotina takmičara iz 35 zemalja. U veoma jakoj konkurenciji u muškoj konkurenciji očekivano prvoplasirani su bili maratonci iz Kenije a kod dama pobedu je ostvarila Olivera Jevtić ispred Ane Subotić, učesnice olimpijade u Londonu. Obe naše takmičarke su ostvarile rezultat koja im obezbedjuje učešće na svetskom prvenstvu u Pekingu. Na ovom takmičenju nastupio je i Mirko Erdelji član Ark ''Somaraton''. U svom desetom maratonu ove godine Mirko je zauzeo odlično 23 mesto i treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji istrčavši maraton na nivou ličnog rekorda 3 sata 10 minuta i 43 sekunde  i na taj način zaokružio veoma uspešnu takmičarsku sezonu.

Takođe u nedelju, ali u Sloveniji održan je 19. Ljubljanski maraton, koji je istinski spektakl na kojem se okupi 15.000 trkača iz celog sveta. Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometra su uspešno su istrčali i Somaratonci – Ilija Zvekanov i Mladen Ardalić i poneli sa sobom lepe utiske sa ove zaista svetske trke.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo