headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     33. Beogradski maraton V - BG

     33. Beogradski maraton V - SO

     28. Novosadski maraton - rez.

     27. Podgori;ki maraton

     24. Crnovrški polumaraton

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

 

 

21. Podgorički i Ljubljanski maraton, 26.10.2014.

Proteklog vikenda održano je nekoliko velikih maratona u regionu, a svoje predstavnike na tim velikim evropskim trkama imao je i Atletsko rekreativni klub ''Somaraton'' Sombor.

U nedelju 26. oktobra održan je 21. Podgorički maraton uz učešće više od petstotina takmičara iz 35 zemalja. U veoma jakoj konkurenciji u muškoj konkurenciji očekivano prvoplasirani su bili maratonci iz Kenije a kod dama pobedu je ostvarila Olivera Jevtić ispred Ane Subotić, učesnice olimpijade u Londonu. Obe naše takmičarke su ostvarile rezultat koja im obezbedjuje učešće na svetskom prvenstvu u Pekingu. Na ovom takmičenju nastupio je i Mirko Erdelji član Ark ''Somaraton''. U svom desetom maratonu ove godine Mirko je zauzeo odlično 23 mesto i treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji istrčavši maraton na nivou ličnog rekorda 3 sata 10 minuta i 43 sekunde  i na taj način zaokružio veoma uspešnu takmičarsku sezonu.

Takođe u nedelju, ali u Sloveniji održan je 19. Ljubljanski maraton, koji je istinski spektakl na kojem se okupi 15.000 trkača iz celog sveta. Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometra su uspešno su istrčali i Somaratonci – Ilija Zvekanov i Mladen Ardalić i poneli sa sobom lepe utiske sa ove zaista svetske trke.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo

 

 

   34. Beogradski maraton

   Zrenjaninski maraton

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona