headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     33. Beogradski maraton V - BG

     33. Beogradski maraton V - SO

     28. Novosadski maraton - rez.

     27. Podgori;ki maraton

     24. Crnovrški polumaraton

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

 

 

Osmi savski polumaraton, 11.11.2014.                           

U utorak 11.11.2014. godine održan je 8.Savski polumaraton (21,1 kilometar) koje je ujedno bilo i Otvoreno prvenstvo Srbije za veterane.  Organizatori ove manifestacije su bili Dnevni centri i klubovi za starije (DCK) i Savez atletskih veterana Srbije. Ove godine Savski polumaraton je posvećen zaključenju primirja i završetku Prvog svetskog rata.

U trci je učestvovalo rekordnih 350 trkača – seniora, veterana i studenata, a u okviru manifestacije održana je i rekreativna aktivnost "Hodanjem do zdravlja".

Atletsko rekreativni klub ''Somaraton'' Sombor imao je četiri svoja predstavnika na ovoj trci. Najuspešniji od Somboraca je bio Josip Major koji je u izutenij jakoj konkurenciji zauzeo četvrto mesto u generelanom plasmanu sa vremenom 1 sat:17 minuta:34 sekunde. Đuka Čeljuska je ponovo ostvario izuzetan rezultat istrčavši najbolje vreme ove godine na polumaratonu, a vreme od 1:20:36 bilo je dovoljno za prvo mesto u njegovoj kategoriji.

Još jedna dobra vest za somborsko dugoprugaško trčanje jeste da je na ovoj trci svoj debi imala Zorica Kulić koja je svoj prvi polumaraton istrčala za 1 sat i 52 minut, što je znak da će Somborci biti znatno ojačani u konkurenciji dama. Veliku pomoć Zorici u njenom debiju pružio je vetaran Arpad Šarkezi.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo

 

 

   34. Beogradski maraton

   Zrenjaninski maraton

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona