headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     33. Beogradski maraton V - BG

     33. Beogradski maraton V - SO

     28. Novosadski maraton - rez.

     27. Podgori;ki maraton

     24. Crnovrški polumaraton

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

 

 

SOMBOR - B.MONOŠTOR - BEZDAN - B.DUNAV 27 km.

Evo ciljne liste 1991. god. - REZULTATI SOMBORSKOG MARATONA 1991.

Povodom 30 godina SOMBORSKOG MARATONA, koji je istrčan na stazi Sombor - B.Monoštor - B.Dunav na dužini 27 km. dana 30.avgusta 2020. - nedelja istrčaćemo isti sa startom u 8 h kod sata na glavnjaku.

Pre starta fotkanje, bar dve zajedničke ( u pozadini da se vidi gradska kuća i zajednička kod krsta, svi gledamo prema Županiji.)

Pozivamo članove našeg kluba da se udružimo i da istrčimo navedenu stazu.

Svi startujemo u isto vreme i svako će utrčavati u cilj jer ćemo sporije trkače pomagati vozilom kad bude bilo potrebno.

Posle utrčavanja u cilj čeka nas pasulj - Kovačići (otac i sin) po ceni od 500,00 din (ovde je uračunata i cena jednoobrazne zaštitne maske) - piće svako plaća svoje. Plaćanje je moguće na licu mesta kod Milana Kovačića.

Okrepa je planirana u Monoštoru i u Bezdanu kao i vozilima koja prate takmičare.

Svako sebi meri vreme i prijavljuje u cilju.

Ako si zainteresovan, javi na mejl adresu    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   ili u mesendžeru FB so maraton.

NAPOMENA :

Predlaže se da  u Bezdanu skrenemo u prvu ulicu levo koja vodi do kanala i da koristimo Kanalsku obalu sve do Brodogradilišta. Tako će se izbeći saobraćaj kroz naselje i trči se neposredno pored kanala pa ako nekome zahvali osveženje : eto na dohvat ruke !

Isto tako predlaže se da nakon prelaska mosta kod Šebešfoka skrenemo levo i pored kanala idemo nekih 2 km pred cilj. Ovde prolazimo pored vikendice Kovačić gde će biti poslednja okrepa za trkače.

 TRKAČI UČESNICI :

1. Boško Jerković - Pasulj

2. Arpad Šarkezi - P

3. Maja Bodrožić - P

4. Biljana Vezmar - P

5. Renata Štajner - P

6. Ljubica Vojnović - P

7. Milica Stojšić - P

8. Mina Bošnjak - P

9. Dana G. Firanj - P

10. Bojana Marić 

11. Josip Major - P

12. Bogdan Nikolić - P

13. Zoran Nikolić - P

14. Dejan Nikolić - P

15. Željko Lemić - P

16. Nedeljko Katić - P

17. Miroslav Lišćević - P

18. Robert Lalić

19. Snežana Radović - P

20. Zorica Gradinac Milutin - P

21. Tijana Kabić - P

22. Jelena Perenčević - P

23. Sanjorita Sognatore - P

24. Zoran Janković - P

25. Miloš Petrović - P

26. Branka Vitković - P

27. Kesegić Dušanka - P

28. Vladimir Kesegić - P

29. Tijana Odobašić -P

30. Aleksandar Oparnica 

31. Lazar Sanković  - P

32. Mariana L. Čegar - P

 

PRATIOCI :

1. Erika Blašković - P

2. Marija Šarkezi - P

3. Juliana Jerković - P

4. Stevan Firanj - P

5. Ivana Šokac - P

6. Daniel Šokac - P

7. Vozač iz Kule - P

8. Dragan Kasap - P

9. Goran Čegar - P

 

O SOMBORSKOM MARATONU

Građevinski inženjer Simo Bogdanović (1943) i hidroinženjer Marko Vujinović (1949) organizuju 1980. rekreativnu trku od Sombora do Bezdana u dužini od 24  km. S njima su trčali još Sveta Kunić i Gabor Vidaković. Pobedio je Marko Vujinović, kao i sledeće dve godine.

Sledeće godine SOFK-a je obezbedila diplome i pehare. Njima se 1982, kad je ispred Gradskog muzeja startovalo 6 trkača, priključio profesor književnosti Milenko Popić (1945) i animirao maratonce i van Sombora, inicirao osnivanje Organizacionog odbora i Sekcije za rekreativno trčanje, zbog obezbeđivanja materijalnih sredstava i ozbiljnijeg tretmana, a za njenog predsednika izabran je Simo Bogdanović, kao i za predsednika Organizacionog odbora..

Milenko je uneo svest o ugledu i i značaju ovog maratona i sa Simom nastavio organizaciju trke uz stalnu podršku Cvije Savića i bivšeg reprezentativca u skoku s motkom Boru Pavlovića, zaposlenih u Opštinskom savezu za sportsku rekreaciju i vaspitanje „Partizan”. Na Milenkov predlog  usvojena je trasa Sombor – Strilić – Majevica – Bački Monoštor – Bezdan – Dunav, u dužini od 27 km na kojoj je on trenirao zbog neznatnog saobraćaja i živopisnosti (sa strane su bili drvoredi).

Na Ćelavom trgu, 12. maja 1984, startovalo je već 40 maratonaca. Tada se trči u pet starosnih i dve kategorije najmlađih koji trče 15 km do Bačkog Monoštora. Svim učesnicima sa strane isplaćuju se putni troškovi. Od 1985. trka Somborskog maratona upisana je u kalendaru Programa jugoslovenskih atletskih manifestacija AK „Veteran” iz Beograda, gde su navedene sve značajnije trke u zemlji i u trci već učestvuje 82 takmičara iz 9 klubova. Maratoncima se plaćaju putni troškovi u zavisnosti od razdaljine. Koliko smo bili ugledni svedoči „Politika”, objavljujući, da su na prvom Beogradskom maratonu na kojem je startovalo 16 000 učesnika „trčali i gosti iz Sombora, Čačka, Skoplja..., stranci, diplomate” (9. maj 1988). Tada su kroz cilj, na 23. km, proneli svoj dah Milenko Popić, Marko Vujinović, Rašo Spasojević, Simo Bogdanović i sin mu Bogdan Bogdanović. Zbog sve većeg angažovanja,

Zbog ratnih okolnosti, od 1992. se trka skraćuje na 21,1 km i dvosmerna je sa startom i ciljem na istom mestu na Glavnoj ulici, ispred kuće Laze Kostića i Robne kuće „Beograd”.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo

 

 

   34. Beogradski maraton

   Zrenjaninski maraton

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona