headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

POČELE PRIJAVE ZA VIRTUELNI 33. BEOGRADSKI MARATON 2020. 🏃‍♀🏃
Drage trkačice i trkači, prijave za virtuelni 33. Beogradski maraton 2020. su otvorene. Mogućnost da istrčite i prijavite Vaš rezultat trajaće do 30.11.2020. Nakon registracije, istrčane distance i prijave rezultata, na vaše adrese će stizati vaši učesnički paketi koji će sadržati medalju, majicu i učesnički broj, a u rezultatima ćete moći da preuzmete i elektronsku diplomu. 🏅🏅🏅
POSLE ISTRČANE DISTANCE PRIJAVITE SE OVDE:
Uputstvo za uplatu (samo za one koji se nisu prethodno registrovali i platili regularan 33. Beogradski maraton):
Primalac – Beogradski maraton d.o.o.
Tekući račun – 160-264899-03
Svrha uplate – Kotizacija za virtuelni 33. Beogradski maraton 2020.
Iznos - 2590 RSD (22 EUR)
Poziv na broj – datum rođenja učesnika
VAŽNO: Prijave svih učesnika koji su se prijavili i platili za 33. Beogradski maraton 2020. a ne žele da učestvuju u virtuelnom događaju, se automatski prebacuju na 34. Beogradski maraton 2021. koji ćemo uskoro zvanično najaviti.

 

SOMBOR - B.MONOŠTOR - BEZDAN - B.DUNAV 27 km.

Evo ciljne liste 1991. god. - REZULTATI SOMBORSKOG MARATONA 1991.

Povodom 30 godina SOMBORSKOG MARATONA, koji je istrčan na stazi Sombor - B.Monoštor - B.Dunav na dužini 27 km. dana 30.avgusta 2020. - nedelja istrčaćemo isti sa startom u 8 h kod sata na glavnjaku.

Pre starta fotkanje, bar dve zajedničke ( u pozadini da se vidi gradska kuća i zajednička kod krsta, svi gledamo prema Županiji.)

Pozivamo članove našeg kluba da se udružimo i da istrčimo navedenu stazu.

Svi startujemo u isto vreme i svako će utrčavati u cilj jer ćemo sporije trkače pomagati vozilom kad bude bilo potrebno.

Posle utrčavanja u cilj čeka nas pasulj - Kovačići (otac i sin) po ceni od 500,00 din (ovde je uračunata i cena jednoobrazne zaštitne maske) - piće svako plaća svoje. Plaćanje je moguće na licu mesta kod Milana Kovačića.

Okrepa je planirana u Monoštoru i u Bezdanu kao i vozilima koja prate takmičare.

Svako sebi meri vreme i prijavljuje u cilju.

Ako si zainteresovan, javi na mejl adresu    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   ili u mesendžeru FB so maraton.

NAPOMENA :

Predlaže se da  u Bezdanu skrenemo u prvu ulicu levo koja vodi do kanala i da koristimo Kanalsku obalu sve do Brodogradilišta. Tako će se izbeći saobraćaj kroz naselje i trči se neposredno pored kanala pa ako nekome zahvali osveženje : eto na dohvat ruke !

Isto tako predlaže se da nakon prelaska mosta kod Šebešfoka skrenemo levo i pored kanala idemo nekih 2 km pred cilj. Ovde prolazimo pored vikendice Kovačić gde će biti poslednja okrepa za trkače.

 TRKAČI UČESNICI :

1. Boško Jerković - Pasulj

2. Arpad Šarkezi - P

3. Maja Bodrožić - P

4. Biljana Vezmar - P

5. Renata Štajner - P

6. Ljubica Vojnović - P

7. Milica Stojšić - P

8. Mina Bošnjak - P

9. Dana G. Firanj - P

10. Bojana Marić 

11. Josip Major - P

12. Bogdan Nikolić - P

13. Zoran Nikolić - P

14. Dejan Nikolić - P

15. Željko Lemić - P

16. Nedeljko Katić - P

17. Miroslav Lišćević - P

18. Robert Lalić

19. Snežana Radović - P

20. Zorica Gradinac Milutin - P

21. Tijana Kabić - P

22. Jelena Perenčević - P

23. Sanjorita Sognatore - P

24. Zoran Janković - P

25. Miloš Petrović - P

26. Branka Vitković - P

27. Kesegić Dušanka - P

28. Vladimir Kesegić - P

29. Tijana Odobašić -P

30. Aleksandar Oparnica 

31. Lazar Sanković  - P

32. Mariana L. Čegar - P

 

PRATIOCI :

1. Erika Blašković - P

2. Marija Šarkezi - P

3. Juliana Jerković - P

4. Stevan Firanj - P

5. Ivana Šokac - P

6. Daniel Šokac - P

7. Vozač iz Kule - P

8. Dragan Kasap - P

9. Goran Čegar - P

 

O SOMBORSKOM MARATONU

Građevinski inženjer Simo Bogdanović (1943) i hidroinženjer Marko Vujinović (1949) organizuju 1980. rekreativnu trku od Sombora do Bezdana u dužini od 24  km. S njima su trčali još Sveta Kunić i Gabor Vidaković. Pobedio je Marko Vujinović, kao i sledeće dve godine.

Sledeće godine SOFK-a je obezbedila diplome i pehare. Njima se 1982, kad je ispred Gradskog muzeja startovalo 6 trkača, priključio profesor književnosti Milenko Popić (1945) i animirao maratonce i van Sombora, inicirao osnivanje Organizacionog odbora i Sekcije za rekreativno trčanje, zbog obezbeđivanja materijalnih sredstava i ozbiljnijeg tretmana, a za njenog predsednika izabran je Simo Bogdanović, kao i za predsednika Organizacionog odbora..

Milenko je uneo svest o ugledu i i značaju ovog maratona i sa Simom nastavio organizaciju trke uz stalnu podršku Cvije Savića i bivšeg reprezentativca u skoku s motkom Boru Pavlovića, zaposlenih u Opštinskom savezu za sportsku rekreaciju i vaspitanje „Partizan”. Na Milenkov predlog  usvojena je trasa Sombor – Strilić – Majevica – Bački Monoštor – Bezdan – Dunav, u dužini od 27 km na kojoj je on trenirao zbog neznatnog saobraćaja i živopisnosti (sa strane su bili drvoredi).

Na Ćelavom trgu, 12. maja 1984, startovalo je već 40 maratonaca. Tada se trči u pet starosnih i dve kategorije najmlađih koji trče 15 km do Bačkog Monoštora. Svim učesnicima sa strane isplaćuju se putni troškovi. Od 1985. trka Somborskog maratona upisana je u kalendaru Programa jugoslovenskih atletskih manifestacija AK „Veteran” iz Beograda, gde su navedene sve značajnije trke u zemlji i u trci već učestvuje 82 takmičara iz 9 klubova. Maratoncima se plaćaju putni troškovi u zavisnosti od razdaljine. Koliko smo bili ugledni svedoči „Politika”, objavljujući, da su na prvom Beogradskom maratonu na kojem je startovalo 16 000 učesnika „trčali i gosti iz Sombora, Čačka, Skoplja..., stranci, diplomate” (9. maj 1988). Tada su kroz cilj, na 23. km, proneli svoj dah Milenko Popić, Marko Vujinović, Rašo Spasojević, Simo Bogdanović i sin mu Bogdan Bogdanović. Zbog sve većeg angažovanja,

Zbog ratnih okolnosti, od 1992. se trka skraćuje na 21,1 km i dvosmerna je sa startom i ciljem na istom mestu na Glavnoj ulici, ispred kuće Laze Kostića i Robne kuće „Beograd”.

  Aktivnosti članova kluba  -  Ultramaratoni i maratoni   -   Polumaratonci 2019.   - Somaratonci na pobedničkim postoljima   -   Trkačka liga SoMaraton  -  Fotografi.

AKTIVNOSTI ČLANOVA ARK SOMARATON

TRKE 2019. U ORGANIZACIJI ARK SOMARATON.

40. SOMBORSKI POLUMARATON

U nedelju 19. maja održan je jubilarni 40. Somborski polumaraton  koji je ujedno bio i prvenstvo države u polumaratonu. Grad Sombor je ceo vikend bio gost velikom broju trkača iz više od deset država sa celog Evropskog kontinenta. Kroz ciljnu ravninu protrčalo je 1.014 trkača u trkama na 21 kilometar, 7 kilometara i trci štafeta 3 x 7 kilometara.

>>> Čitaj dalje

 

 

 

 

        Unos rezultata

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona