headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

26. PETROVDANSKI MINI MARATON 13.5 km - B.Palanka - Gajdobra      

U nedelju 13. jula održan je tradicionalni Petrovdanski minimaraton na 13,5 kilomtara, koji se trči na deonci Bačka Palanka – Gajdobra, koji se ove godine trčao po 26.put. Učešće na ovoj trci je uzelo 66 takmičara, a kuriozitet trke je da je trku po veoma toplom i sparnom vremenu završio i jedan trkač iz Nepala!

Pobednik trke je bio Saša Stolić iz Leposavića sa vremenom 49 minuta i 36 sekundi, dok je samo nekih 20 sekundi nakon njega u cilj ušao član ARK ''Somaraton'' Sombor Đuka Čeljuska koji je zauzeo treće mesto i potvrdio svoju odličnu formu! Rezultat Čeljuske je još veći ako se napomene činjenjica da je somborac od prvoplasiranog stariji petnaest godina, a od drugoplasiranog skoro trideset godina!

Još troje Somaratonaca je uspešno istrčalo ovu trku i to Lazar Rišar, Arpad Šarkezi i Tijana Odobašić.

U subotu 12.jula Somaratonci su ponovo bili humani I po drugi put ove godine organizovali akciju doborovoljnog davanja krvi. Akciju je realizovana uz pomoć Crvenog Krsta Sombor i Odeljenja za transfuziju Opšte bolnice ''Dr Radivoj Simonović'' Sombor. Raduje što se ovakvim akcijama odaziva sve više dama što je najbolji poziv i ostalim da nam se pridruže u sličnim aktivnostima.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo