headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     6. Kruševački polumaraton

     4. Trka 1300 kaplara

     1. Vrbaška trka

     20. Prvenstvo Srbije za veterane

     Viminacijum polumaraton

     Mem. trka Pal Skenderović

     4. Subotički polumaraton

     Valjevski polumaraton

     39. Kanjiža running festival

     Pančevački maraton

     4. Bečejska desetka

     41. Somborski virt.polumaraton

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

ARK SOMARATON SOMBOR - Pobednička postolja 2020.

3. Zimski noćni polumaraton, 08.02.2020. 

Subota 08. feburar označila je zvaničan početak trkačke seozne u 2020. godini i to 3. Zimskim noćnim polumaratonom koji je održan u Beogradu. Trke na 7 i 21 kilometar okupile su više od 800 učesnika. Svoje predstavnike na startu sezone imao je i Atletsko rekerativni klub ''Somaraton'' Sombor, a već na prvoj trci na pobednično postolje popela se Tijana Kabić koja je na trci na 7 kilometara ''podelila'' prvo mesto sa Katarinom Pohlod, a obe takmičarke su imale pobedničko vreme od 27 minuta i 48 sekundi. 


GRADIŠKA POLUMARATON, 08.03.2020.

Gradška, Republika Srpska na polumaratonu koji je održan po četvriti put. Članica Ark ''Somaraton'' iz Sombora Vesna Bjelan istrčala je šesto mesto u ženskom plasmanu i prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

U nedelju 08. marta na Srebrnom jezeru održana je polumaratonska trka na 21 kilometar na kojoj je članica Somaratona Suzana Filipović istrčala drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Istog dana, ali u Novom Sadu održano je sedmo izdanje Novosadske trke za dečiji osmeh koja je i ovog puta održana u Kameničkom parku gde se okupilo više stotina trkača koji su svojim učešćem podržali ovu manifestaciju. Somaratonka Zorica Kulić istrčala treće mesto u ženskom plasmanu na trasi od četiri kilometra.


Noćni maraton - Novi Sad

 Atlestsko rekrativni klub ''Somaraton'' iz Sombora imao je dosta razloga za slavlje na trci na 7 kilometara na kojoj su somaratonke Tijana Kabić i Bojana Marić istrčale drugo i treće mesto u apsolutnoj ženskoj konkukrenciji.

Trka ''Mala Sveta Gora'' koja se trčala kroz Ovčarsko Kablarsku klisuru na trasama od 5 i 10 kilometara učešće je uzelo 250 trkača iz Srbije i Republike Srpske. Pobedu na 5 kilometara istrčala je članica ''Somaratona'' Milica Stojšić kojoj je ovo prva pobeda i prvo pobedničko postolje.


TARA ULTRA - TRAIL - 04.-05.07.2020.

Najdužu i najtežu distancu od čak 37 kilometara istračala je Renata Štajner koja je ovaj put ostvarila i najbolji rezultat osvojivši treće mesto u ženskoj konkurenciji.


Ultramaraton Palić 2020. - 06.09.2020.

U subotu i nedelju na Paliću je održano državno prvenstvo u ultramaratonskim disciplinama u organizaciji kluba "Paligo Palus", a pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza. Članica Atletsko rekreativnog kluba "Somaraton" Sombor Bojana Marić nastupila je na državnom prvenstvu na 50 kilometara i osvojila je 3. mesto.


  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo

 

   

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona