headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     33. Beogradski maraton V - BG

     33. Beogradski maraton V - SO

     28. Novosadski maraton - rez.

     27. Podgori;ki maraton

     24. Crnovrški polumaraton

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

 

 

5. Ultramaraton Baja Sombor i 2. Somborski maraton

5. Ultramaraton Sombor - Baja 61 km. - 27.08.2016.                             

>>>  Rezultati UM - pojedinačno      >>> Rezultati 2. Somborski maraton

       

U subotu 27.08.2016. godine, u okviru obeležavanja 50–te godine bratske saradnje gradova Sombora i Baje održan je 5. Ultramaraton Sombor Baja, kao i 2. Somborski maraton.

            Start ultramaratona je bio u centru grada Sombora u 9h časova, kada je na put od 61 kilometara koliko iznosi razdaljina između dva bratska grada Baje i Sombora krenula grupa trkača koji su pred sobom pored velike razdaljine imali i izuzetno teške vremenske uslove pred sobom, preko 30 C na vrelom asfaltu koji nije štedeo trkače sa obe strane državne granice.

            Ceo ultramarton odnosno 61 kilometar je završilo 25 takmičara iz Srbije, Mađarske i Hrvatske, a pobednik 5. Ultramaratona Sombor Baja je Veljko Popović iz Kule koji je trku završio za četiri sata i pedeset i šest minuta. Najbrža dama, na ovoj ni malo lakoj trci, bila je Kolluti Margit, Republika Mađarska, koja je u Baju stigla nakon 6 sati i 11 minuta.

            Trasu od 60 kilometara, ali u štafetama pretrčalo je pedesetak takmičara, a pobednici u dvočlanoj štafeti su somborci, članovi ARK ''Somaraton'' Josip Major i Đuka Čeljuska. Somaratonci su imali i još jednu četvoročlanu štafetu na pobedničkom postolju koju su činili Jelena Stanimirović, Miloš Vukas, Ranko Pecikozić, Boris Majstorovići.

            U okviru ove manifestacije održan je i 2. Somborski maraton. Pobednik ove olimpiske discipline na 42 kilometra je Igor Stanojević iz Prokuplja koji je po izuzetno toplom vremenu istrčao maraton za 2 sata i 59 minuta što je izuzetan rezultat. Pobednica u konkurenciji dama je somborka članica Ark ''Somaraton'' Sombor Tijana Odobašić kojoj je trebalo nešto više od četiri sata da završi maraton.

            Takmičare su na startu pozdravili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, Dančo Balint, većnik za sport grada Baje i  Duško Sekulić, potpredsednik Sportskog saveza grada Sombora.

5. Ultramaraton Sombor Baja održan je pod pokroviteljstvom gradova Sombora i Baje, a u organizaciji Sportskog saveza grada Sombora i Atletsko rekretivnog kluba ''Somaraton'' Sombor koji je zahvaljuju svim institucijama, pojedincima i volonterima koji su pomogli da ova manifestacija ima i dalje veliku reputaciju u regionu.

 Posebna zahvalnost Policijskoj upravi Sombor – Odeljenju saobraćajne policije i Službi hitne medicinske pomoći koji su omogućili da svi trkači bezbedno prođu trasu kroz Republiku Srbiju.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo

 

 

   34. Beogradski maraton

   Zrenjaninski maraton

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona