headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     33. Beogradski maraton V - BG

     33. Beogradski maraton V - SO

     28. Novosadski maraton - rez.

     27. Podgori;ki maraton

     24. Crnovrški polumaraton

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

 

 

2. ODŽAČKI POLUMARATON, 25.09.2019.   >>> rezultati                        

U subotu 24. septembra u Novom Sadu održano je 26. Balkansko veteransko prvenstvo u atletici (26th Balkan Veterans Athletics Championships - BAMACS). Jedna od najatraktivnijih disciplina na prvenstvu bila je polumaratonska trka na 21 kilometar. Učesnik ove trke bio je i član Ark "Somaraton" Sombor, Đuka Čeljuska koji je sa odličnim istrčanim vremenom 1:23:50 postao PRVAK BALKANA u polumaratonu za veterane u kategoriji M50. Drugi učesnik ARK Somaraton  na ovom prvenstvu bio je i Petar Šuša koji je polumaratonsku deonicu istrčao sa rezultatom od 1:29:04. 

Trkački vikend nastavljen je u nedelju 25. septembra u Odžacima. Osim glavne trke na 21 km. trčalo se trka zadovoljstva na 5 km. i kraće staze za školsku decu. Pobednik Odžačkog poumaratona je Stolić Saša najbolji polumaratonac u Srbiji, a kod žena pobedu odnela Trklja Nora iz Beograda.
Jedan od brojnijih klubova na ovom takmičenju bio je Atletsko rekreativni klub ’’Somaraton’’ iz Sombora koji je imao 11 finišera na distanci od 21 kilometara. Najbrži somborci bili su Miloš Kesić i Lazar Rišar koji su zauzeli 8 odnosno 9 mesto u konkurenciji 189 trkača koliko je završilo ovu trku.
Polumaraton su istrčali i Boris Majstorović, Ilija Zvekanov, Miloš Stambolija, Arpad Šarkezi, Boško Jerković, Milan Kovačić, Aleksandar Krneta, Tijana Odobašić i Dejana Butorac.

Članica našeg kluba Zorica Kulić učestvovala je u Nemačkoj na Baden polumaratonu u Karlsruheu i postigla zapažen rezultat sa istrčanim ličnim rekordom od 1:43:25.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo

 

 

   34. Beogradski maraton

   Zrenjaninski maraton

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona