headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     33. Beogradski maraton V - BG

     33. Beogradski maraton V - SO

     28. Novosadski maraton - rez.

     27. Podgori;ki maraton

     24. Crnovrški polumaraton

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

 

 

Treće izdanje trke: Dame trče! - Trka za srećnije detinjstvo, 01.10.2016.

>>> Rezultati     >>> Utisci sa trke "Dame trče 2016.g.                        

U subotu 01. oktobra održana je manifestacija ''Dame trče – trka za srećnije detinjstvo!''. Ovo je bilo treće izdanje ženske trke koje je ovog puta privukla 64 dame, za trećinu više nego prošle godine. Prelep oktobarski dan i nova lokacije trke na šetalištu pored Velikog bačkog kanala bili su i više nego dovoljni da Sombor još jednom bude domaćin događaja koji će se pamtiti. Na početku manifestacije sve prisutne su pozdravili Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća za sport i omladinu i Duško Sekulić, zamenik predsednika Sportskog saveza grada Sombora.

            Pored naših sugrađanki učešće u ovogodišnjoj trci uzele su i dame iz Novog Sada, Subotice, Kule, Bečeja, Odžaka i Apatina. Pobednica ovogodišnje trke je naša sugrađanka Tijana Kabić, Ark’’Somaraton’’ Sombor, koja je ubedljivo pobedila istrčavši 5 kilometara za 20 minuta i 29 sekundi. Drugoplasirana je bila Gizela Šerić iz Odžaka, a treća takođe naša sugrađanka Vesna Bogišić Vicko, Ark ’’Somaraton’’. Najmlađe učesnice ženske trke koje su istrčale 5 kilometara bile su desetogodišnje Milica Karanović, Lea Sič i Lana Marković.

            Uvod u žensku trku bila je trka osnovaca na 500 metara pod sloganom ’’Trka za srećnije detinjstvo’’ čime je podržana velika akcija koju sprovodi Crveni Krst, a organizacija Crvenog Krsta Sombor je još jednom bila izuzetan partner aktivnostima koje promovišu grad Sombor. Učešće u ovoj trci uzelo je tridesetak osnovaca, a najbrži je bio Boris Davidović.

Organizaciju ove manifestacije pored Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ Sombor, Crvenog Krsta Sombor, Triatlon klub ’’Sprint’’ Sombor i Sportskog Saveza grada Sombora od ove godine podržalo je i Društvo za borbu protiv raka Sombor. Partneri trke bili su i ’’Bonatti’’ Srbija, Galerija ’’Milan Konjović’’ Sombor kao i kompanija ’’Oriflame’’. 

 

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo

 

 

   34. Beogradski maraton

   Zrenjaninski maraton

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona