6. Zrenjaninski polumaraton, 02.10.2022.   >>> Rezultati    

Damjana Perenčević i Ana Pešić na pobedničkom postolju trke u Zrenjaninu!

            Šesto izdanje polumaratona u Zrenjaninu održano je u nedelju 02. oktobra. Prijatno i sunčano vreme odgovaralo je trkačima kojih je bilo 900 u šest trka koje su održane taj dan. Pobednici glavne, polumaratonske trke, na stazi od 21 kilometar su Marko Ranković iz Lazarevca, član ekipe RTIM, i Nora Trklja Boca, atletičarka beogradskog AK Crvena Zvezda. Članovi atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ koji su istrčali polumaratonsku distancu su Milan Kovačić, Zoran Nikolić, Srđan Buzadžić, Damir Milankov, Aleksandar Krneta i Nenad Glušac. Od dama polumaraton su istrčale Jelena Perenčević koje je zauzela prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji  dok je Jelena Stanimirović zauzela drugo mesto u svojoj kategoriji.

            U trci na 7 kilometra, u okviru Zrenjaninskog polumaratona, Damjana Perenčević je nakon pobede na trci ‘‘Dame trče‘‘ koja se održala samo dan ranije, u Zrenjaninu istrčala vicešampionsku poziciju sa svega 39 sekundi zaostatka za pobednicom. Treće mesto u ovoj trci istrčala je takođe članica ‘‘Somaratona‘‘ Ana Pešić.

            Istog dana, ali u Skoplju održane je Wizzair Skopski maraton. Najtežu altetsku disciplinu – maraton istrčala je članica ‘‘Somaratona‘‘ Suzana Filipović.