Somaratonci su 28-29.10.2023. trčali u Ečkoj i u Vukovaru!

                U subotu 28.10.2023. godine održano je treće izdanje ulične trke u Ečkoj koje je okupilo više od 600 trkača koji su se takmičili na distancama od 5 kilometara, 10 kilometara kao i u štafeti 2 x 5 kilometara.

Svoje nastupe zabeležili su i članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ iz Sombora. Još jednom u nizu najuspešnija je bila Tijana Kabić koja je istrčala treće mesto u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji. Trku na  5 kilometara istrčao je i Branko Nenadić.

Trku na 10 kilometara istrčali su Suzana Filipović i Danica Grujić Firanj koje su zauzele prva mesta u svojim starosnim kategorijama, dok su druga mesta u svojim kategorijama istčali Vesna Bjelan i Arpad Šarkezi. Trku na 10 kilometara istčali su i Jelena Stanimirović, Nedeljko Katić i Zoran Nikolić. Član Ark ‘’Somaraton’’ Robert Lalić istrčao je drugo mesto kao član mešovite štafete.

Dan kasnije 29.10.23.  na Dunavskoj šetnici u Vukovaru sa startom u 9 h održan je 30. Vukovarski "HAMBURG" maraton. Na ovoj trci član ARK Somaraton Damir Milankov uspešno je istrčao 42.195 metara, koji mu je ujedno deseti istrčani maraton ove godine.