7. Memorijalna  trka Franja Fratrić - 03.12.2023.

U organizaciji triatlon kluba ‘’Dyinamic’’ iz Novog Sada у nedelju. 03. decembra održano je sedmo izdanje memorijalnog polumaratona "Prof. dr Franja Fratrić". Osim glavne polumaratonske trke na 21 kilometara trčalo se i u dvočlanoj štafeti kao i distanca na 5 kilometara. Ova trka je specifična jer se trči po "hendikep sistemu" gde se izjednačavaju vremena trkača svih starosnih kategorija.

            Među učesnicima bili su i članovi ARK ‘’Somaraton’’ iz Sombora. Polumaratonsku trku su uspešno istrčali Zoran Nikolić i Nedeljko Katić. U štafetnoj trci trčala je Tijana Kabić i osvojila je prvo mesto, dok je na trci na 5 kilometara najuspešnija bila Zorica Kulić koja je osvojila vicešampionsku poziciju u kategoriji žena. Trku su uspešno istrčali i Nelica Biljana, Lana i Branko Nenadić.

            Tokom vikenda u Beogradu su održani tradiconalni ‘‘Dani atletike‘‘. Kao i svake godine razmatrani su najaktuelniji trendovi u atletici koje su predstavile stručne službe Srpskog atletskog saveza. Seminaru je prisustovao i Josip Major, trener ARK ‘‘Somaraton‘‘ Sombor.