33. Somborski polumaraton 20.05.2012.

33. Somborski polumaraton, održan 20. maja, ove godine oborio je rekord po broju učesnika kako najduže trke, tako i „Trke pužića“.

Za učešće u polumaratonu, odnosno „Trci zadovoljstva“ prijavilo se 230 učesnika, a 50-ak mališana,starosti od dve do sedam godina, pretrčalo je stazu dužine od 50 metara.
Organizator trke  Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ Sombor, postarao se da sportski događaj i prateći sadržaji zadovolje kako učesnike, tako i publiku.
Pobednik 33. Somborskog polumaratona je Atila Varbiro iz Baje (Mađarksa) koji je stazu od 21,1 kilometarpretrčao za jedan sat, trinaest minuta i pedeset šest sekundi.
Drugi je kroz cilj prošao Nebojša Milenković, a treći Zdravko Mišović. Najbolje plasirani Somborac bio je Miloš Kesić, a najmlađi polumaratonac bio je Lazar Rišar (1994.), koji je danasistrčao svoje najbolje vreme.
Najbrža polumaratonka bila je Marijana Čegar Lukić, druga je bila Ksenija Bubnjević, a treća Milena Gavrilov.
Priznanja je najboljima uručio Damir Marković, član AK „Somaraton“ i član Gradskog veća za finansije.
Pokrovitelj 33. Somborskog polumaratona bio je grad Sombor, a generalni sponzor osiguravajuća kuća  „Delta generali“.
 
„Trka pužića“

Somborski polumaraton biće sve masovniji, dalo bi se zaključiti prema broju učesnika „Trke pužića“. Čak pedesetak mališana, starosti od dve do sedam godina,pretrčalo je stazu dužine 50 metara. Svi učesnici su nagrađeni, a prva kroz cilj je prošla šestogodišnja Jovana, a isto toliko godina imala je i drugoplasirana Maša. Vuk nije rekao koliko ima godina, ali je bio treći.