3. Noćni NS maraton, 23.06.2012.

U subotu 23.06.2012. godine u organizaciji ARK Fruška Gora iz Novog Sada održan je treći po redu Noćni maraton. Ova trka je jedinstvena u regionu upravo iz razloga što se održava noću, dok trčanje ovakve trke svakako predstavlja poseban doživljaj, budući da je staza odmah uz Dunav, a bio je prisutan i veliki broj posmatrača i navijača.U maratonskoj trci na 42 km učestvovalo je 50 maratonca, na polumaratonu je uzelo učešća rekordnih 300 trkača, a na trci na 4 km, 56 atletičara.
 
Pobednik maratona bio je Nebojša Milenković iz Kikinde sa vremenom 2:56:57.
Pobednik 3. noćnog polumaratona je prošlogodišnji pobednik Atila Varbiro iz Baje, Republika Mađarska, koji je bio i ovogodišnji pobednik somborskog polumaratona, doduše sa znatno boljim vremenom u Novom Sadu, 1:14:52 čime je ovaj trkač potvrdio svoju dominaciju na ovim prostorima.
ARK Somaraton je ponovo bio među najmasovnijim klubovima koji su nastupili na ovoj velikoj manifestaciji i potvrdio dobar rejting grada Sombora. Somborci su imali trkače na sve tri trke.
Jedini učesnik iz Sombora na maratonskoj trci na 42,2 kilometra je bio debitant na ovoj najzahtevnijoj atletskoj disciplini Josip Major, koji je imao izuzetno vreme sa obzirom na činjenicu da mu je ovo prvi maraton i da je stazu prešao za 3:13:23 zauzevši odlično šesto mesto!
Najviše predsatvnika ARK Somaraton njih 14 bilo je polumaratonskoj deonici od 21,1 kilometar. Najbrži od Somboraca bio je Miloš Kesić koji je sa vremenom 1:25:53 osvojivši 15.mesto od 300 trkača koji su završili trku, Odmah za njim su bili Jakša Zeković koji je zauzeo 17 mesto i Damir Marković koji je zauzeo 20 mesto i popravio svoj lični rekord na polumaratonu za skoro 2 minuta. Polumaratonsku deonicu su pretrčale i devojke Tijana Odobašić i Billjana Štrbac.

Na trci na 4 kilometra, članica ARK Somaraton Vesna Bogišić ostvarila je sjajan rezultat ušavši u cilj kao drugoplasirana u ženskoj konkurenciji sa vremenom 19:03, sa samo 5 sekundi zaostatka za prvoplasiranom devojkom.