headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     6. Kruševački polumaraton

     4. Trka 1300 kaplara

     1. Vrbaška trka

     20. Prvenstvo Srbije za veterane

     Viminacijum polumaraton

     Mem. trka Pal Skenderović

     4. Subotički polumaraton

     Valjevski polumaraton

     39. Kanjiža running festival

     Pančevački maraton

     4. Bečejska desetka

     41. Somborski virt.polumaraton

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

 Sombor dobio prvu damu koja je istrčala maraton! - Novi Sad 28.06.2014.

ark somaratonU subotu 28. juna 2014. godine održan je peti po redu Noćni maraton u Novom Sadu. Specifičnost ove trke jeste što je start u 22 časa i što se trči po mraku i ovo je jedina zvanična noćna trka u Srbiji. Noćni maraton je izuzetno popularan, te je posle Beogradskog maratona, najmasovnija trka u našoj državi.

Na maratonsko trci na 42 km učešće je uzelo 87 trkača, a pobedio je Uglješa Nikolić iz Novog Sada. Za grad Sombor je najvažnija vest sa ove trke da smo dobili prvu damu koja je istrčala ovu najzahtevniju disciplinu, a 42 kilometra i 195 metara je za 4 sata i 43 minuta istračala Tijana Odobašić, član Ark ''Somaraton'' koja će biti zabeležena kao prva somborka sa istrčanim maratonom. Ovu distancu uspešno je završio i trener Ark ''Somaraton'' Sombor – Mirko Erdelji, sa vremenom 3 sata i 24 minuta.TijanaSomborci su bili veoma uspešni i na polumaratonskoj distanci od 21 kilometra na kojoj je učešće uzelo čak 640 polumaratonca iz 20 evropskih država. Josip Major član Ark ''Somaraton'' je ponovo bio odličan i trku završio kao drugoplasirani, sa manje od 2 minuta zapostatka za pobednikom Ivanom Miškeljinom iz Beograda. Miloš Kesić je trku završio kao osmi i time potvrio odličbne rezultate Somaratonaca ove godine. Polumaraton su istčali i Boško Jerković, Ilija Zvekanov, Aleksandar Marković, Mladen Aradalić, Aleksandar Krneta, Miroslav Vidojević i Siniša Stojanović, kao i dame Jelena Janjatović, Simana Matković i Jelena Stanimirović koja je istrčala svoj prvi polumaraton.

Na trci na 6 kilometara učestvovao je i Srđan Stojanović koji je na Noćnom maratonu imao svoj učesnički debi na nekoj zvaničnoj trci, što je dobra vest jer se i dalje nastavlja trend da se sve većo brpj ljudi priključuje trkačom pokretu u Somboru.

   

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona