headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     35. Beogradski maraton

     42. Somborski polumaraton

     19. Osječki polumaraton

     29. Novosadski polumaraton

     7. Kruševački polumaraton

     8 VPŠ za Dečji osmeh

     Srebrno jezero - polumaraton

     5. Zimski noćni polumaraton

     Božićna trka Kula

 

 

 

 Sombor dobio prvu damu koja je istrčala maraton! - Novi Sad 28.06.2014.

ark somaratonU subotu 28. juna 2014. godine održan je peti po redu Noćni maraton u Novom Sadu. Specifičnost ove trke jeste što je start u 22 časa i što se trči po mraku i ovo je jedina zvanična noćna trka u Srbiji. Noćni maraton je izuzetno popularan, te je posle Beogradskog maratona, najmasovnija trka u našoj državi.

Na maratonsko trci na 42 km učešće je uzelo 87 trkača, a pobedio je Uglješa Nikolić iz Novog Sada. Za grad Sombor je najvažnija vest sa ove trke da smo dobili prvu damu koja je istrčala ovu najzahtevniju disciplinu, a 42 kilometra i 195 metara je za 4 sata i 43 minuta istračala Tijana Odobašić, član Ark ''Somaraton'' koja će biti zabeležena kao prva somborka sa istrčanim maratonom. Ovu distancu uspešno je završio i trener Ark ''Somaraton'' Sombor – Mirko Erdelji, sa vremenom 3 sata i 24 minuta.TijanaSomborci su bili veoma uspešni i na polumaratonskoj distanci od 21 kilometra na kojoj je učešće uzelo čak 640 polumaratonca iz 20 evropskih država. Josip Major član Ark ''Somaraton'' je ponovo bio odličan i trku završio kao drugoplasirani, sa manje od 2 minuta zapostatka za pobednikom Ivanom Miškeljinom iz Beograda. Miloš Kesić je trku završio kao osmi i time potvrio odličbne rezultate Somaratonaca ove godine. Polumaraton su istčali i Boško Jerković, Ilija Zvekanov, Aleksandar Marković, Mladen Aradalić, Aleksandar Krneta, Miroslav Vidojević i Siniša Stojanović, kao i dame Jelena Janjatović, Simana Matković i Jelena Stanimirović koja je istrčala svoj prvi polumaraton.

Na trci na 6 kilometara učestvovao je i Srđan Stojanović koji je na Noćnom maratonu imao svoj učesnički debi na nekoj zvaničnoj trci, što je dobra vest jer se i dalje nastavlja trend da se sve većo brpj ljudi priključuje trkačom pokretu u Somboru.

        Unos rezultata

        Plasman 2022 godina

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona