headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     6. Kruševački polumaraton

     4. Trka 1300 kaplara

     1. Vrbaška trka

     20. Prvenstvo Srbije za veterane

     Viminacijum polumaraton

     Mem. trka Pal Skenderović

     4. Subotički polumaraton

     Valjevski polumaraton

     39. Kanjiža running festival

     Pančevački maraton

     4. Bečejska desetka

     41. Somborski virt.polumaraton

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

OBELEŽENA 6. GODIŠNJICA ARK ''SOMARATON'' SOMBOR      

U subotu 13. februara Atletsko rekrativni klub ''Somaraton'' Sombor nizom aktivnosti obeležio je šestu godinu od svog osnivanja. Tradicija trčanja, a posebno na duže ''staze'', unapređena je osnivanjem i delovanjem ARK ''Somaraton''. Za proteklih 6 godina ''Somaratonci'' su se nametnuli kao jedan od najaktivnijih klubova koji okuplja maratonce, ali i rekreativce. Na trkama u Srbiji spadaju u organizovane grupe sa najviše trkača što ukazuje na stalnu tendenciju rasta broja trkača u našoj sredini. Pored masovnosti, ne izostaju ni dobri rezlutati te članovi ''Somaratona'' gotovo na svakoj trci izlaze na pobednička postolja, bilo u apsolutnom plasmanu ili u svojim kategorijama.

Najvažnija misija delovanja kluba jeste svakako grad Sombor i njegova naseljena mesta. Klub u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora, veoma uspešno organizuje najstariju uličnu trku u Republici Srbiji – Somborski polumaraton, koji neprestano raste i sad je već sportska manifestacija sa najvećim brojem učesnika u našem gradu. Uspešno se organizuje i Ultaramaton Sombor Baja, koji na jedan nov način povezuje ova dva bratska grada, kao i Ženska trka koja je drugi put uspešno organizovana prošle godine.

Najvažnija misija ''Somaratona'' jeste razvoj rekrativnog trčanja i motivacija svakog našeg sugrađana da učini nešto za sebe, aktivno vodi svoj život i na kraju poveća kvalitet svog života. Pred nama je ambiciozan cilj da svakog dana na našim ulicama imamo po jednog novog trkača-rekrativca, a posebno da to budu naše dame. Zanimljivo je istaći da je samo pre par godina bilo možda samo par trkačica koje su istračale pet ili više kilometara, a prošle godine na jednoj od tri trke koje organizuje ‘’Somaraton’’ učešće je uzelo čak 62 naše sugrađanke što je merljiv i velik uspeh svih aktivista u klubu.

Već tradiconalno povodom obeležavanja godišnjice kluba dodeljena je nagrada ''Puž'' za doprinos razvoju rekrativnog trčanja. Ove godine nagradu je dobila nastavnica Biljana Štrbac i učenici OŠ ‘’Avram Mrazović’’ Sombor za volontiranje na gradskim trkama kao pravi primer pozitivnog razvoja društvene zajednice I nesebičnog doprinosa promocija grada Sombora i samog trčanja.

Dodeljene su i plakete za prvi istrčani ultramaraton u 2015. godini, a koje su dobili Tijana Odobašić, Stojan Miljević, Aleksandar Marković, Nenad Glušac, Arpad Šarkezi, Petar Šuša, Zorica Kulić, Dragan Trkulja i Lazar Rišar.

Prostorije studenskog doma ‘’Dr Zoran Đinđić’’ Sombor bile su male da prime sve članove ‘’Somaratona’’ i njihove goste koji su svedočili pravoj revoluciji u trčanju u našem gradu.

Obeležavanju godišnjice kluba pored brojinh članova kluba, prisustovali su i Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za sport i omladinu, Duško Sekulić, potpredsednik Sportskog saveza grada Sombora kao i gosti iz Kule, Rume i Osijeka što samo govori o uspešnosti misije koju sprovodi Ark ‘’Somaraton’’.

  35. Beogradski maraton

Povlašćena cena
(za državljane Srbije, Crne Gore, BiH i Severne Makedonije)

2390 RSD do 31.12.2021

   5. Memprijal Franja Fratrić

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona