headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     6. Kruševački polumaraton

     4. Trka 1300 kaplara

     1. Vrbaška trka

     20. Prvenstvo Srbije za veterane

     Viminacijum polumaraton

     Mem. trka Pal Skenderović

     4. Subotički polumaraton

     Valjevski polumaraton

     39. Kanjiža running festival

     Pančevački maraton

     4. Bečejska desetka

     41. Somborski virt.polumaraton

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

Obeležena osma godišnjica somaratona! 10.02.2018.

U subotu 10.02.2018. godine u Somboru je obeležena osma godina od osnivanja Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ na kojoj se okupio veliki broj članova kluba kao i gostiju iz Osijeka, Kule, Apatina i drugih mesta.

To je bila dobra prilika da se osvrne na proteklu godinu koja je bila jedna od najuspešnih godina za ’’Somaraton’’ i to na svim poljima. Pre svega u 2017. godini Ark ’’Somaraton’’ je dobio svog 150 člana, dvadeset članova kluba istrčalo je maratonsku distancu od 42 kilometra, a više od 50 članova je istrčalo polumaraton u dužini od 21km! Naravno nikako ne treba zaboraviti ni to da je klub u prošloj godini dobio još jednog državnog viceprvaka i državnog rekordera u ultramaratonu kao i članove koji su trčali neverovatan ultramaraton na 24 sata. Takođe trkačka liga Somaraton koja se održava svake subote okuplja više od 40 trkača po kolu i predstavlja veliki trkački pokret koji raste iz dana u dan.

Potvrda dobrog rada došla je pred kraj godine dobijanjem evropskog standarda kvaliteta koji je Evropska atletika dodelila ’’Somaratonu’’ za organizaciju najstariije ulične trke u Srbiji – Somborskog polumaratona, kao i zvaničan prijem u Atletski savez Srbije koji je takođe Somborski polumaraton uvrstio u zvanični kalendar takmičenja nacionalnog atletskog saveza.

Somaraton je svakako prerastao svoje okruženje i stao je rame uz rame sa najvećim sredinama u našoj državi i postao jedan od nosioca razvoja trčanja – zaključeno je na skupu.

Kao i svake godine ’’Somaraton’’ dodeljuje priznanja najuspešnijima koja je uručio predsednik kluba Damir Marković. Plaketu ’’Puž’’ koja se dodeljuje za doprinos razvoja rekreativnog trčanja dobili su Karlo Hubai i Atila Sič. Plakte za izuzetan sportski rezulatat u 2017. godini dobili su Tijana Kabić i Aleksandar Marković, dok su plakete za prvi istrčani maraton dobili Zoran Nikolić i Marina Brbaklić Tepavac. Takođe nagrađeni su i najuspešniji takmičari trkačke lige Somaraton za 2017. godinu: Miloš Kesić, Josip Major, Damir Marković kao i dame Biljana Vezmar, Tijana Odobašić i Tamara Rnjak.


 

  35. Beogradski maraton

Povlašćena cena
(za državljane Srbije, Crne Gore, BiH i Severne Makedonije)

2390 RSD do 31.12.2021

   5. Memprijal Franja Fratrić

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona