22. Ljubljanski maraton - 29.10.2017.

Somaratonci trčali u Ljubljani i na Ceru           

            U nedelju 29. oktobra održan je 22. Ljubljanski maraton u glavnom gradu Slovenije koji je jedan od većih maratona u ovom delu Evrope na kojem je za vikend trčalo oko 20.000 trkača. Pobede su i ovog puta bile rezervisane za trkače sa Afričkog kontinenta, a skoro hiljadu trkača iz Srbije nastupilo je na ovoj velikoj manifestaciji.

            Sombor su na ovom velikom maratonu predstavljali članovi atletsko rekrativnog kluba ''Somaraton'', a najtežu atletsku disciplinu maraton u dužini od 42,2 kilometra sa novim ličnim rekorodm istrčao je Boris Majstorović. Upola kraću trasu u dužini od 21 kilometra po vetrovitim ulicama Ljubljane istrčali su naši sugrađani Milan Kovačić, Aleksandar Marković, Slobodan Dragić, Atila Sič, Ilija Zvekanov, Marina Tepavac Brbaklić, Maja Bodrožić i Biljana Vezmar.

            Istog dana povodom 103 godine od Cerske bitke  u Tekerišu je održan 23. Cerski polumaraton.  Veoma zahtevnu i brdovitu stazu u dužini od 21 kilometara pretrčali su somaratonci Aleksandar Krneta i Đorđe Sladaković.