1. Kolo treking lige Srbije - Deliblatska Peščara.

TRIJUMF TIJANE KABIĆ NA OTVARANJU SEZONE TREKING LIGE

Trkačka sezona i dalje je pod uticajem epidemije korona virusa te bez mogućnosti održavanja uličnih trka članovi Atletsko rekrativnog kluba ‘’Somaraton’’ iz Sombora nastavljaju da se takmiče u trejl i treking trkama koje se održavaju u planinsko brdskim uslovima ili u predelima sa manjim brojem ljudi i velikom distancom.

U nedelju je održano prvo kolo Treking lige Srbije,ujedno i prvo kolo treking lige Vojvodine. Takmičenje je održano na jezeru Tresetište kod Palića. Trkači su mogli da biraju izmedju trka na 16, 26 i 35 kilometara po teškom peščanom i neravnom terenu.

Članica ‘’Somaratona’’ Tijana Kabić pobedila je u apsolutnom plasmanu na 26 kilometara u ženskoj kategoriji.

Trku na 16 kilometara uspešno su istrčali Zoran Boca, Dragan Kasap, Ivana Šokac, Daniel Šokac, Mina Bošnjak i Petar Šuša

Trku dužine od 26 kilometara uspešno su savladali Miroslav Liščević i Milan Kovacič te završili među prvih 20 finišera na ovoj trasi.

Sledećeg vikenda somaratonce očekuje nova trejl trka na Fruškoj Gori po takozvanom "Rubenovom krugu".

Da se i u pandemijskim uslovima može istrčati ulična trka potvrdio je novi član Ark ‘’Somaraton’’ Mario Dugandžić koji je u subotu u Bosni i Hercegovini istrčao polumaraton ulicama Mostara i tako imao debi nastup u ‘’dresu’’ Somaratona.