Monoštorski trejl trening posvećen Miloradu Blažiću,

25.04.2021.   

U organizaciji ateltsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' iz Sombora u nedelju je održan zajednički trejl trening u posebnom rezervatu prirode ''Gornje Podunavlje''. Domaćin treninga bio je monoštorac Zoran Nikolić koji je pripremio i markirao stazu dugu 15 kilometra kroz prelepu neteknutu prirodu ovog područja. Kako su zbog pandemije korona virusa trejl, planinske i uopšte trke kroz prirodu sve popularnije tako je i ovaj zajednički trening privukao više od pedesetak članova Somaratona kao i gošće trkače iz susednog Apatina. Bila je ovo dobra prilika da se testira trenutna forma pred predstojeće trke i državna prvenstva u maju i junu mesecu.

 

Važno je napomenuti da je ovaj događaj u potpunosti posvećen Miloradu Blažiću koji je tačno pre deset godina tragično izgubio život vozeći svoj bicikl. Milorad je bio jedan od osnivača Ark ''Somaraton'', ali je u trčanju bio daleko pre formalnog osnivanja kluba kada je ulično trčanje bio pionirski poduhvat. Svojim delovanjem i aktivizmom doprineo je da danas Sombor može u svakom smislu da bude pozitivan primer razvoja trčanja i njegovog sportskog i društvenog uticaja te da stane u ravan sa najvećim centrima u našoj državi. Somaratonci su još jednom pokazali da sećanje na prave ljude nikad neće izbledeti.

Dan ranije u subotu u Iloku, Republika Hrvatska održana je polumaratonska trka koja je okupila dve stotine učesnika. Jedan od finišera  bio je i član ''Somaratona'' Robert Lalić koji je izuzetno zahtevnu trasu u Iloku od 21 kilometra istrčao za sat i trideset i dva minuta te zauzeo odlično 16. mesto u generalnom plasmanu i drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji.