headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     35. Beogradski maraton

     42. Somborski polumaraton

     19. Osječki polumaraton

     29. Novosadski polumaraton

     7. Kruševački polumaraton

     8 VPŠ za Dečji osmeh

     Srebrno jezero - polumaraton

     5. Zimski noćni polumaraton

     Božićna trka Kula

 

 

 

21. Novosadski polumaraton, 30.03.2014.

Somaratonaci za vikend trčali u tri države!

Bogat trkački vikend članovi Atletsko rekrativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora započeli su u subotu 29.03. u Podgorici učešćem Mirka Erdeljija na ultramaratonu ’’Montenegro 2014’’ u dužini od 50 kilometara. Mirko je ovu veoma zahtevnu razdaljinu istrčao za 4 sata, 30 minuta i 24 sekunde zauzevši treće mesto na ovoj trci i prvo mesto u svojoj kategoriji. Podršku Mirku Erdeljiju za nastup na ovom Ultramaraton dala je i Fabrika Akumulatora Sombor. 


Dvadesetprvi novosadski NIS polumaraton održan je u nedelju 30. marta na ulicama Novog Sada po izutetno lepom I toplom vremenu uz učešće rekordnog broja takmičara iz više zemalja.

U glavnoj polumaratonskoj trci na 21.1 km u generalnom plasmanu prvo mesto pripalo je Ukić Goranu iz Mladenovca dok je kod dama trijumfovala Jović Violeta iz Beograda.

U polumaratonskoj trci učestvovalo je i četiri člana ARK ‘’Somaraton’’ iz Sombora. Stojan Miljević  je ušao u cilj sa vremenom 1:40:16 popravivši svoj lični rekord. Mirko Erdelji je samo dan posle osvajanja trećeg mesta na ultramaratonu u Podgorici uspešno savladao I polumaraton u N.Sadu.  U istom vremenu je ušao u cilj u Mladen Ardalić koji je takođe postigao svoj lični record. Ovu deonicu je istrčao još I  Arpad Šarkezi.

U pratećoj trci na 10.5 km. trčali su Josip Major koji je postigao 4. mesto u generalnom plasmanu, Djuka Čeljuska u cilj je ušao kao deveti I Tijana Odobašić postigavši odlično vreme.  


Istog dana u Osjeku je održan 10. Osječki Ferivi polumaraton, na kojem je nastupilo šest članova Ark ’’Somaraton’’. U konkurekciji 322 trkača koji su završili trku, najbolji plasman od Somboraca je imao Damir Marković koji je na ovoj trci popravio svoj lični rekod u polumaratonu za skoro ceo minut istrčavši 21 kilometar za 1h:24min:22sec, što je bilo dovoljno za 24. mesto u generalnom plasmanu i 4. mesto u svojoj kategoriji. Polumaraton u Osjeku su istčali i Ilija Zvekanov, Balint Fridrih, Ivan Janković, Aleksandar Krneta i Siniša Stojanović.

 

42. S O M B O R S K I  P O L U M A R A T O N   -   08.05.2022.

 


        Unos rezultata

        Plasman 2022 godina

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona