headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     33. Beogradski maraton V - BG

     33. Beogradski maraton V - SO

     28. Novosadski maraton - rez.

     27. Podgori;ki maraton

     24. Crnovrški polumaraton

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

 

 

21. Novosadski polumaraton, 30.03.2014.

Somaratonaci za vikend trčali u tri države!

Bogat trkački vikend članovi Atletsko rekrativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora započeli su u subotu 29.03. u Podgorici učešćem Mirka Erdeljija na ultramaratonu ’’Montenegro 2014’’ u dužini od 50 kilometara. Mirko je ovu veoma zahtevnu razdaljinu istrčao za 4 sata, 30 minuta i 24 sekunde zauzevši treće mesto na ovoj trci i prvo mesto u svojoj kategoriji. Podršku Mirku Erdeljiju za nastup na ovom Ultramaraton dala je i Fabrika Akumulatora Sombor. 


Dvadesetprvi novosadski NIS polumaraton održan je u nedelju 30. marta na ulicama Novog Sada po izutetno lepom I toplom vremenu uz učešće rekordnog broja takmičara iz više zemalja.

U glavnoj polumaratonskoj trci na 21.1 km u generalnom plasmanu prvo mesto pripalo je Ukić Goranu iz Mladenovca dok je kod dama trijumfovala Jović Violeta iz Beograda.

U polumaratonskoj trci učestvovalo je i četiri člana ARK ‘’Somaraton’’ iz Sombora. Stojan Miljević  je ušao u cilj sa vremenom 1:40:16 popravivši svoj lični rekord. Mirko Erdelji je samo dan posle osvajanja trećeg mesta na ultramaratonu u Podgorici uspešno savladao I polumaraton u N.Sadu.  U istom vremenu je ušao u cilj u Mladen Ardalić koji je takođe postigao svoj lični record. Ovu deonicu je istrčao još I  Arpad Šarkezi.

U pratećoj trci na 10.5 km. trčali su Josip Major koji je postigao 4. mesto u generalnom plasmanu, Djuka Čeljuska u cilj je ušao kao deveti I Tijana Odobašić postigavši odlično vreme.  


Istog dana u Osjeku je održan 10. Osječki Ferivi polumaraton, na kojem je nastupilo šest članova Ark ’’Somaraton’’. U konkurekciji 322 trkača koji su završili trku, najbolji plasman od Somboraca je imao Damir Marković koji je na ovoj trci popravio svoj lični rekod u polumaratonu za skoro ceo minut istrčavši 21 kilometar za 1h:24min:22sec, što je bilo dovoljno za 24. mesto u generalnom plasmanu i 4. mesto u svojoj kategoriji. Polumaraton u Osjeku su istčali i Ilija Zvekanov, Balint Fridrih, Ivan Janković, Aleksandar Krneta i Siniša Stojanović.

 

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo

 

 

   34. Beogradski maraton

   Zrenjaninski maraton

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona