headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     33. Beogradski maraton V - BG

     33. Beogradski maraton V - SO

     28. Novosadski maraton - rez.

     27. Podgori;ki maraton

     24. Crnovrški polumaraton

     Kragujevački polumaraton

    2. Čačanski polumaraton

    XIV Ultramaraton - Palić 

    13. Somborski maraton

    Trka "Mala sveta gora"

    11. NS noćni polumaraton

    41. Somborski polumaraton - Virt.

    7. VPŠ NS trka za dečji osmeh

    Srebrno jezero polumaraton 

    25. Niški zimski maraton

    Golaći trčali na Dorćolu

    3. Zimski noćni polumaraton

 

 

 

SOMARATONCI U PUNOM TRKAČKOM POGONU. - 11.09.2016.

U nedelju 04. septembra održana je Belgrade 10k trka na 10 kilometara u organizaciji Nike tima Srbija. Ova manifestacija je privukla veliki broj trkača o čemu najbolje govori činjenica da je skoro 5 hiljada trkača prošlo kroz ciljnu kapiju. Svoje predstavnike je imao i Atlesko rekreativni klub ’’Somaraton’’ Sombor, a najbolji rezultat je postigla Tijana Kabić koja je u cilj ušla kao 15 trkačica u ženskoj kategoriji u konkureniciji nekoliko hiljada takmičarki. Trku su uspešno završili i Petar Šuša kao i novi član Somaratona Andries Swart koji se u naš kraj preselio iz Južnoafričke Republike.

U subotu 10. septembra je u sklopu Bukovačkog planinskog maratona na Fruškoj Gori održano 7. kolo Vojvođanske treking lige. Somaratonci Dejana Butorac, kojoj je ovo bio prvi susret sa planinskim trčanjem i Petar Šuša trčali su najdužu stazu koja se boduje za ligu u dužini od 33,5 km i time najavili dobre rezultate i ovoj veoma zahtevnoj disciplni.

Bogat trkački vikend nastavaljen je u nedelju tradicionalnom memorijalnom trkom Pal Skenderović u Bačkoj Topoli koja se ove godine održala po osmi put. 

Trčala s dužina od 13 kilometara od Bačke Topole do Bajše i nazad. Po veoma lepom danu za trčanje učešće u trci je uzelo osamdesetak trkača, a prvi na cilj je stigao Goran Čegar iz Apatina, ispred Josipa Majora člana ARK Somaraton. Kod dama pobedu ponovo je odnela takmičaraka iz Apatina – Mariana Čegar Lukić, a drugo i treće mesto su zauzele članice ARK Somaraton Tijana Kabić i Tijana Odobašić.

Članovi Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora pored toga što su imali najviše predstavnika na ovoj trci, u svojim starosnim kategorijama ostvarili su i izuzetno dobre reultate. Đuka Čeljuska i Miloš Kesić su pobedili a Jelena Stanimirović je postigla treće mesto.
Trčali su još Lazar Rišar, Ilija Zvekanov, Miloš Stambolija, Boško Jerković, Arpad Šarkezi, Mladen Ardalić, Stojan Miljević i Aleksandar Krneta.

Somaratonac Milan Kovačić je bio učesnik prestižnog 31. Wizz Air Budapest polumaratona koji se održao u nedelju 11. septembra u Budimpešti. U ovom po svim karakteristikama svetskom polumaratonu učešće je uzelo više od 15.000 trkača iz 79 država. Po veoma toplom i sparnom vremenu Milan je za sat vremena i pedeset i četiri minuta istrčao 21 kilometar.

Za kraj trkačkog vikenda somaratonci su u nedelju u prepodnevnim časovima u Sombor dopratili Gorana Nikolića koji trči Maraton za Ginisa, u nameri da za 55 dana istrči 55 maratona. Somaratonci su zajedno sa kolegama iz triatlon kluba ’’Sprint’’ Sombor sa Goranom trčali njegovih zadnjih 12 kilometara prema Somboru i time mu dali malu podršku ovom istinskom velikom poduhvatu. Za kraj su najviše značile Goranove reči kojima se zahvalio na do sad najsrdačnijem dočeku u ovom delu njegove rute.

  ARK SOMARATON - Sombor 2020.

2020. godina koja je za Somaraton počela vatrometom i punim srcima zbog jubileja - desetogodisnjice postojanja nastavila se kao i svima na jedan drugačiji ni malo lep način. Somaratonci ne bi se tako zvali da svojom energijom, voljom i maratonskom upornošću i ovu godinu ipak učine koliko god je moguće nezaboravnom. Čekamo neku novu, lepšu godinu da zameni ovu na koju se nećemo puno osvrtati sem na neke od ovako lepih momenata.   Trke 2020. god.      -      Trkačka Liga Somaraton 2020.
 
Prvi deo
 
Drugi deo

 

 

   34. Beogradski maraton

   Zrenjaninski maraton

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona