2. Ulična trka Ečka, 29.10.2022.

U subotu 29.10.2022. godine održano je drugo izdanje ulične trke u naseljenom mestu Ečka nadomak Zrenjanina. Start i cilj trke bili su ispred Kaštela Ečka, a trčalo se na distanci od 10 i 5 kilometara, i štafetnoj trci u parovima dva puta po 5 kilometara.

Ove godine među učesnicima trke bilo je nekoliko vrhunskih domaćih i stranih dugoprugaša. U ženskoj konkurenciji pobedila je Olivera Jevtić iz Užica a u muškoj konkurenciji Kenijac Stenli Kipruto.

            Učešće na drugom izdanju trke imali su i članovi Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora. Najbolji plasman imala je Tijana Kabić koja je istrčala peto mesto u ženskoj konkurenciji odnosno drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Druga mesta u svojim starosnim kategorijama postigle su još i Vesna Bjelan i Danica Grujić Firanj a Arpad Šarkezi je završio trku na trećem mestu sa svega 1 sekunde iza drugoplasiranog u njegovoj starosnoj kategoriji. Glavnu trku na 10 kilometara istrčali su i Nedeljko Katić, Damir Milankov, Đorđe Rackov, Vesna Bjelan, Jelena Stanimirović, i Snežana Radović,

           Trku na 5 kilometara istrčao je Branko Nenadić novi član Atletsko rekreativnog kluba  ’’Somaraton’’.