27. APATINSKI DUNAVSKI POLUMARATON, 15.10.2023. 

  Rezultati                                          

U nedelju 15.10.2023. godine održano je 27. izdanje Dunavskog polumaratona u Apatinu. Pored glavne polumaratonske trke na 21 kilometar održane su i trke na 10 kilometara, štafetna trka i nordijsko hodanje. Više od 700 učesnika bilo je deo ove tradicionalne manifestacije.

Članovi atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ Sombor bili su najbrojnija ekipa na ovoj trci sa tridest trkača koji su učestvovali na jednoj od trka.       

Najbrži ’’Somaratonac’’ na polumaratonskoj trci bio je Džejms Ins koji je zauzeo deveto mesto u generalnom plasmanu uz svoj novi lični rekord i vreme 1 sat i 21 minut i 7 sekundi. Robert Lalić je istrčao drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji, dok su Borislav Beretić, Đuka Čeljuska i Vesna Bjelan istrčali prva mesta u svojim kategorijama, a Arpad Šarkezi treće. Polumaraton su istrčali i Predrag Gagić, Zoran Nikolić, Mario Kundit, Nedeljko Katić, Đorđe Vučković, Jelena Perenčević, Damir Milankov i Boško Jerković.

Na deset kilometara najbrži je bio Branislav Katić koji je trku završio na 17 mestu, odnosno na drugom mestu u svojoj starosnoj kategoriji uz svoj novi lični rekord na 10 kilometara. Ana Pešić je istrčala prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji dok su Dejan Nikolić i Danica Grujić Firanj zauzeli druga mesta u svojim kategorijama. Deset kilometara istrčali su i Boško Elek, Nenad Đorđević, Srđan Buzadžić, Aleksandar Martinović, Radmila Milašinović, Dejana Štajfer, Mina Bošnjak, Đorđe Rackov i Aleksandar Krneta.

Učesnici štafetne trke 2 x 5 kilometara bili su Vuk Stojsavljević, Konstantin Jerković te Lana i Branko Nenadić.

Takođe u nedelju održana je ’’Bobija trejl’’ trka u organizaciji West trail Serbia. Bila je to peta po redu od šest trka u seriji koju su upšeno istrčali ’’Somaratonci’’ Daniel Šokac i Miroslav Liščević. Stazu od 15 kilometara sa 650 metara uspona savladali su članovi Somborskog kluba.