7. ZRENJANINSKI POLUMARATON 

U nedelju 01.10.2023. godine održano je sedmo izdanje polumaratona u Zrenjaninu koje je okupilo oko 800 trkača koji su učestvovali na jednoj od tri distance i to na 7 kilometara, štafetnoj trci i polumaratonskoj trci na 21 kilometar.

Članovi atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ Sombor bili su jedan od najbrojnijih klubova, a nastupili su na trkama na 7 i 21 kilometar. Najuspešniji nastup imao je Josip Major koji je bio drugi na trci na 7 kilometara sa samo dvadesetak sekundi zaostatka za šampionom. Ana Pešić je istračala prvo mestu u svojoj starosnoj kategoriji, Dejan Nikolić drugo, a Branislav Katić je na istoj distanci zauzeo treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Sedam kilometara u Zrenjaninu istračali su i Miroslav Liščević, Jelena Stanimirović, Aleksandar Martinović, Daniel Šokac, Milan Kovačić, Aleksej Tutuš, Aleksandar Krneta, Sanja Vojvodić, Miloš Jandrić, Monika Maunić i Damir Ivković.

Polumaratonsku distancu su istrčali Predrag Gagić, Damir Marković, Zoran Nikolić, Damir Milankov, Suzana Filipović koja je bila i druga u svojoj starosnoj kategoriji, Jelena Perenčević, Maja Bodrožić, Biljana Vezmar i Arpad Šarkezi koji je bio prvi u svojoj starosnoj kategoriji.